Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, pentru B1 TV: Aproape toate pensiile speciale au fost adoptate cu majoritate PSD la inițiativa PSD / PNL, singurul partid care s-a opus la introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari (VIDEO)

Ludovic Orban, pentru B1 TV: Aproape toate pensiile speciale au fost adoptate cu majoritate PSD la inițiativa PSD / PNL, singurul partid care s-a opus la introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Noi 2020, 22:29
Ludovic Orban, pentru B1 TV: Aproape toate pensiile speciale au fost adoptate cu majoritate PSD la inițiativa PSD / PNL, singurul partid care s-a opus la introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Prim-ministrul Ludovic Orban, președintele PNL, a reacționat la anunțul făcut de Marcel Ciolacu, omologul său social-democrat, care susține că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. „Este absolut revoltător”, a spus liderul liberalilor, care a explicat că interpretarea Legii privind statutul senatorilor și deputaților „este aceea că nu trebuie să ai un mandat plin ca să beneficiezi de pensie specială”, precum și că aproapte toate pensiile speciale „au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD la inițiativa PSD”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban, după anunțul lui Marcel Ciolacu privind pensia specială: „Și în campania trecută PSD a apelat la aceeași șmecherie”

 

„Nu știu nimic de cei de la USR, dar în privința celor de la PSD este absolut revoltător. Pensiile speciale, aproape toate pensiile speciale, evident mai puțin pensiile cadrelor militare, au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD la inițiativa PSD. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse în legislatura trecută, pe finalul legislaturii trecute, în care a fost un proiect de lege care era susținut de fostul ministru al Agriculturii Daea, care mă blestema la fiecare întâlnire că mă opun acestui proiect de lege. Singurul partid care s-a opus și am și încercat să boicotăm cvorumul plenului reunit pentru a nu se întruni majoritatea – repet, singurul partid care s-a opus la introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari – a fost Partidul Național Liberal”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Premierul susține că „la finalul legislaturii trecute, domnul Dragnea – dacă vă aduceți aminte de domnul Dragnea – însoțit de domnul Ciolacu au anunțat că își depun demisia ca să nu beneficieze de pensie specială de parlamentar. Conform regulamentului Camerei, după ce se depune demisia scrisă, ea trebuie adusă la cunoștința Biroului Permanent și demisia operează din momentul în care plenul Camerei în care își dă demisia, președintele de ședință anunță demisia, îl întreabă pe deputat dacă stăruie în decizia de demisie, dacă nu este prezent, se consideră că este demisionat, dacă este prezent, trebuie să spună că, da, stărui în decizia de demisie, și trebuie adoptat proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului. Acesta este regulamentul Camerei Deputaților”.

„Și în campania trecută PSD a apelat la aceeași șmecherie. În realitate, în interpretarea Legii privind statutul deputaților și senatorilor, există articolul 49 care instituie acest drept la pensia specială și mai ales stabilește cum se calculează pensia specială, și există articolul 50 care spune cine nu beneficiază de pensia specială, cei cu condamnări de diferite feluri. Interpretarea legii este aceea că nu trebuie să ai un mandat plin ca să beneficiezi de pensie specială, dar eu nu înțeleg aceste comedii în campanie electorală, sincer. Deci este jenant! Să îți bați joc în halul acesta de români, să le arăți că tu nu vrei pensie specială, în condițiile în care tu știi foarte bine că beneficiezi de pensie specială...”, a mai spus Ludovic Orban.

 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Marcel Ciolacu,   PNL,   PSD