Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul sănătății (VIDEO)

Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul sănătății (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Apr 2021, 14:20
Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul sănătății (VIDEO) Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că din punctul de vedere al liberalilor coaliția de guvernare trebuie să meargă mai departe, iar cei de la USR PLUS trebuie să desemneze o altă persoană pentru a prelua portofoliul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu.

 

Ludovic Orban spune că PNL susține continuarea în actuala formulă a coaliției de guvernare 

 

”Am luat act de decizia domnului prim-ministru de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni după ședința coaliției, este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție și din punctul nostru de vedere, această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menține actuala coaliție. (...) La Ministerul Sănătății tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul.

În ceea ce ne privește pe noi, îl susținem în acest demers pe domnul prim-ministru și considerăm că este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a spus Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Decizia a fost luată astăzi. Luni am avut ședința coaliției. În urma ședinței, s-a încercat să se ajungă la o înțelegere și a venit picătura care a umplut paharul... Totuși, nu poți să emiți un ordin privitor la restricții, la carantinarea localităților, fără să consulți premierul, nu mai vorbesc de Institutul Național de Sănătate Publică, specialiștii din cadrul comisiei anti-COVID. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului”, a mai spus Ludovic OrbanProfesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși, miercuri, din funcțiile deținute în cadrul Ministerului Sănătății. Decretul de revocare din funcție a lui Voiculescu a fost semnat deja de președintele Klaus Iohannis, iar decizia de eliberare din funcția de secretar de stat a Andreei Moldovan a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Vlad Voiculescu,   Florin Citu