Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Orban: „E un pericol cunoscut şi trebuie tratat aşa cum e el tratat, virus de gripă obişnuit” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Orban: „E un pericol cunoscut şi trebuie tratat aşa cum e el tratat, virus de gripă obişnuit” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 13:40
Politică

Ludovic Orban, premierul interimar, a declarat că autoritățile sunt într-o mobilizare maximă pentru ca în România să nu izbucnească o epidemie de coronavirus. 

Întrebat dacă există riscul unei epidemii în România, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem într-o mobilizare maximă pentru a preveni o astfel de situaţie”. 

„Nu trebuie să se sperie nimeni. Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaşte foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialişti, de medicii epidemiologi, care sunt caracteristicile acestui virus şi trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Nu e un pericol necunoscut, e un pericol care este cunoscut şi care trebuie tratat aşa cum este el tratat, virus de gripă obişnuit”, a insistat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Premierul a mai afirmat că românii trebuie să-și ia informațiile de la instituții, din surse sigure, asta deoarece mulți răspândesc date false și creează panică. 

„Am luat măsura de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi aceia care vin din zonele de focar şi de a introduce carantina prin izolare la domiciliu pentru toţi cetăţenii care vin din regiunile în care a apărut epidemia de coronavirus, indiferent că este vorba de Italia sau de alte ţări. Foarte multe ţări nu au luat astfel de măsuri”, a explicat el. 

Miercuri seară, Victor Costache a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian din Rimini. Pacientul este total asimptomatic și a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă, chiar „bună”.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL