Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban a povestit cum s-a făcut de râs Florin Iordache în fața experților Comisiei de la Veneția

Ludovic Orban a povestit cum s-a făcut de râs Florin Iordache în fața experților Comisiei de la Veneția

Un articol de: B1.ro - 21 Oct 2018, 16:49
Ludovic Orban a povestit cum s-a făcut de râs Florin Iordache în fața experților Comisiei de la Veneția Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că deputatul PSD Florin Iordache a cerut experților Comisiei de la Veneţia asistență în elaborarea modificărilor la Legile Justiţiei, dar aceștia i-au dat o lecție de procedură și i-au răspuns că, instituțional, nu el trebuie să ceară asistență, ci Guvernul României sau conducerea Camerelor Parlamentului.

Orban a mai spus că ne pasc pericole uriașe dacă guvernanții nu se trezesc nici în al 12-lea ceas.

"Trebuie să ştiţi că domnul Iordache a solicitat în plenul Comisiei de la Veneţia asistenţa comisiei în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor acesteia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare şi i-a zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia", a spus liderul liberal, citat de Agerpres.

Orban a amintit că PNL pregăteşte un proiect de lege pentru transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în Legile Justiției: "În privinţa Codului de procedură penală (CPP), readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de preşedintele României şi de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituţionale. Evident, şi în privinţa CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privinţa Codului penal (CP) solicităm din nou CCR să amâne pronunţarea şi să trimită cele 5 întrebări preliminare formulate de experţii PNL la Curtea de Justiţie a UE, astfel încât în pronunţarea Curţii să avem şi punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE. Cu siguranţă, în cazul în care preşedintele va declanşa consultări, vom fi prezenţi şi vom pune umărul ca legile justiţiei, CP şi CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiţie independentă".

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   Florin Iordache,   Comisia de la Venetia