Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Orban promite că două din cele mai așteptate autostrăzi pot fi gata în 5 ani dacă PNL rămâne la guvernare

Orban promite că două din cele mai așteptate autostrăzi pot fi gata în 5 ani dacă PNL rămâne la guvernare

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Ian 2020, 16:47
Politică

Ludovic Orban a declarat că dacă liberalii vor rămâne la guvernare, autostrada Comarnic-Brașov va fi realizată în cinci ani. E valabil și pentru Sibiu-Pitești, a mai precizat premierul.
Orban a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că Guvernul va lua până la finalul lunii ianuarie o decizie cu privire la modul în care va fi finanțată autostrada Comarnic-Brașov:

„Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornită licitația și finanțată din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget”. 

Cât despre autostrada Târgu Mureș-Iași, el a afirmat că parteneriatul public privat deja prevăzut este o glumă și, de aceea, va fi depusă cerere de finanțare din fonduri europene a studiului de fezabilitate: „Pe Tg.Mureș-Vitrău există un contract pentru studiu de fezabilitate, vom licita ca să realizăm contracte pentru revizuirea studiului de fezabilitate. De asemenea vom depune cerere de finanțare a studiului de fezabilitate contractului pe care-l avem din fonduri europene”.

Întrebat dacă autostrada Comarnic-Brașov va fi realizată în cinci ani, Ludovic Orban a răspuns „Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești".

În ceea ce privește Sibiu-Pitești, premierul susține că a fost un „fakenews că Comisia Europeană oprește finanțarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu-Pitesti. E o minciuna gogonată”.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL
 
Loading...