Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5

Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 13:15
Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5 Foto: gov.ro Politică

PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți, a anunțat Ludovic Orban, președintele liberalilor, marți.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Ludovic Orban, președintele PNL, despre repartizarea posturilor de prefecți

 

Întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți”.

Tot în seria de declarații de marți, Ludovic Orban a explicat că Biroul Politic Național al PNL va fi convocat pentru a valida secretarii de stat după evaluarea candidaturilor.

„Biroul Politic Național va fi convocat după evaluarea candidaturilor. Organizațiile au trimis candidații pe diferitele poziții. Există o comisie de evaluare a candidaturilor, în care este premierul Florin Cîțu, este Virgil Popescu, Raluca Turcan, Violeta Alexandru, subsemnatul. Suntem practic șapte membri ai acestei comisii de evaluare. Imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Național. Problema este că facem o analiză pentru un număr mare de reprezentanți ai Partidului Național Liberal. Aș prefera să facem o analiză mai amănunțită, astfel încât să nu avem surprize”, a mai spus președintele PNL.

Ludovic Orban a explicat că dreptul de a desemna reprezentanți în funcțiile de demnitate publică repartizate liberalilor le aparține organizațiilor

Întrebat dacă s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește postul de secretar general al Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt mai mulți candidați. Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu n-am propus pentru nicio funcție. Am spus că este dreptul organizațiilor, care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale, să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale partidului”.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

„Am luat decizia ca și la nivelul premierului, și la nivelul miniștrilor propunerea să o formuleze premierul și miniștrii în privința secretarilor generali. Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului. Sigur că trebuie să fie din Partidul Național Liberal, avem foarte mulți oameni de calitate. Sunt convins că premierul va veni către BPN cu o propunere foarte bună”.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   USR-PLUS,   UDMR