Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Preferăm alegerile anticipate.Vom respinge formulele de guvern în care intră PSD (VIDEO)

Ludovic Orban: Preferăm alegerile anticipate.Vom respinge formulele de guvern în care intră PSD (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2017, 13:59
Ludovic Orban: Preferăm alegerile anticipate.Vom respinge formulele de guvern în care intră PSD (VIDEO) Politică

Președinteel PNL Ludovic Orban a declarat joi că mulți dintre colegii săi liberali preferă în acest moment varianta alegerilor anticipate și a subliniat că formațiunea pe care o conduce își dorește să intre la guvernare, dar numai în condițiile în care s-ar bucura de o majoritate parlamentară solidă. 

De asemenea, Orban a spus PNL nu va susține nicio formulă guvernamentală în componența căreia va intra PSD

Ludovic Orban: Preferăm alegerile anticipate.Vom respinge formulele de guvern în care intră PSD

”În discuțiile pe care l-am purtat am hotărât să demarăm o consultare amplă a organizațiilor județene ale PNL care să configureze poziția noastră la consultările care vor avea loc la Cotroceni privitor la formarea noului guvern. 

Am hotărât că nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului guvern cu PSD. Excludem categoric orice fel de discuție cu cei care și-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situația de a vota, vom vota împotriva oricăriei formule de guvern care va conține PSD în ea. 

Consultăm organizațiile județene cu privire la posibilii parteneri care ar putea să ne ajute într-o eventuală majoritate parlamentară. Consultăm organizațiile cu privire la situația de a formula sau a nu formula o propunere de premier. 

PNL este pregătit în orice moment să-și asume răspunderea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe ușa din față, fără compromisuri și având o majoritate parlamentară stabilă.

Formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor, deoarece actuala structură parlamentară este extrem de defavorabilă construcției unei majorități parlamentare. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Dacă este posibil, vom face tot ce depinde de noi să împiedicăm instalarea unui nou guvern PSD”, s declarat Orban. 

Liderul liberalilor a mai precizat că reprezentanții partidului său sunt pregătiți să poarte discuții cu orice alt partid, mai puțin PSD, în vederea formării unei majorități în Parlament. 

”Dacă este posibil, vom încerca să formăm o majoritate parlamentară. Vom purta discuții exploratorii cu orice posibil partener, în afară de PSD
Cu siguranță, vom discuta (cu ALDE - n.r.) pentru că fără ALDE sau o parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”, a spus Orban. 

”Luni vom avea întrunirea Biroului Politic împreună cu liderii grupurilor parlamentare. Vom stabili componența delegației care ne va reprezenta la Cotroceni și mandatul pe care îl va primi această delegație”, a mai anunțat Ludovic Orban. 
 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   PSD,   Guvernul Romaniei,   alegeri anticipate,   consultari,   Cotroceni