Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Prezenţa italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate

Ludovic Orban: Prezenţa italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate

Un articol de: Raluca Tindeche - 22 Apr 2021, 18:07
Ludovic Orban: Prezenţa italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat joi că prezenţa italienilor în România este milenară şi că „avem rădăcini comune, suntem rude apropiate.”

„Am transmis astăzi, prin videoconferință, un salut prietenos comunității italiene din România, cu prilejul Conferinței Naționale a Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.

Apreciez în mod deosebit colaborarea, inclusiv la nivel parlamentar, în îmbunătărea relațiilor dintre România și Italia.

Prezența italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate și lucrul acesta se vede prin faptul că avem o colaborare foarte strânsă, într-o varietate de domenii. În România sunt peste 20.000 de firme care au acționari italieni dar și în Italia sunt aproape foarte multe firme cu acționari români, precum și o comunitate mare, de peste un milion de români.

Parteneriatul Strategic încheiat în 1997 s-a transformat în 2008 într-un Parteneriat strategic consolidat, care oferă o bază pentru această cooperare aprofundată între Italia și România. Italia este al doilea partener comercial al României, după Germania, iar acest lucru reflectă relațiile extrem de bune care există între cele două țări”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban