Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: PSD a început un atac împotriva BNR, încercând să o acuze de toate relele din domeniul financiar-bancar românesc. Orice creștere la venit este `mâncată` de inflație

Ludovic Orban: PSD a început un atac împotriva BNR, încercând să o acuze de toate relele din domeniul financiar-bancar românesc. Orice creștere la venit este `mâncată` de inflație

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 21:54
Politică

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că PSD a început un „atac” împotriva Băncii Naționale a României, pe care o acuză „pentru toate relele care sun în societatea românească în domeniul financiar-bancar”, potrivit Agerpres.

PSD a început un atac împotriva BNR, încercând să acuze BNR pentru creşterea dobânzilor, pentru creşterea ROBOR şi pentru toate relele care sunt în societatea românească în domeniul financiar-bancar. Sunt aberaţii. Atâta timp cât Guvernul a adus rata inflaţiei la o inflaţie medie anualizată de 4,6%, dobânda nu poate să scadă, pentru că dobânda pe care o dă o bancă la creditele pe care le acordă către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, evident, trebuie să câştige mai mult decât rata inflaţiei'', a spus Orban, la Digi 24.

În acest context, președintele PNL a vorbit despre dezechilibrele din economie.

„Cum să menţii, de exemplu, o dobândă normală, atâta timp cât Guvernul a provocat nişte grave dezechilibre în economie. Luaţi, de exemplu, deficitul comercial. De când au venit la putere PSD-ALDE, toate politicile guvernamentale au determinat creşterea deficitului comercial, adică importăm mai mult decât exportăm. Deficitul comercial a fost în 2017 peste 12 miliarde, iar în 2018 - 15,1 miliarde'', a afirmat Ludovic Orban.

Totodată, liderul liberal a mai spus că orice creștere la venit făcută de Guvernul PSD-ALDE este „mâncată” de inflație, de creșterea prețurilor.

„Tot atacul acesta împotriva BNR este din campania pe care o duc partidele de guvernământ de a identifica alţi vinovaţi decât ei, pentru că în realitate toate derapajele din economie duc la inflaţie, duc la situaţia în care orice creştere de venit care a fost făcută de guvern este mai mult o creştere pe hârtie, pentru că orice creştere a fost mâncată de inflaţie, de creşterea preţurilor şi astăzi nu poţi să zici că dacă omului i-a crescut pensia sau salariul, el poate să cumpere mai mult'', a precizat Orban, potrivit Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PSD,   banca nationala a romaniei
 
Loading...