Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: PSD înseamnă sărăcie, corupţie, abuz / Despre atacurile USR la adresa liberalilor: Oricine dă în PNL, indirect, face un serviciu social-democraților

Ludovic Orban: PSD înseamnă sărăcie, corupţie, abuz / Despre atacurile USR la adresa liberalilor: Oricine dă în PNL, indirect, face un serviciu social-democraților

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Noi 2020, 18:39
Ludovic Orban: PSD înseamnă sărăcie, corupţie, abuz / Despre atacurile USR la adresa liberalilor: Oricine dă în PNL, indirect, face un serviciu social-democraților Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că PNL nu va face nicio înțelegere cu social-democrații deoarece „PSD înseamnă sărăcie, corupţie, abuz, lipsă de democraţie”. În rest, după alegerile parlamentare, PNL va negocia pentru un parteneriat la guvernare cu partidele care sunt apropiate de programul lui de dezvoltare a țării. Orban a mai afirmat, referitor la criticile USR la adresa PNL, că „orice astfel de atacuri, multe dintre ele nejustificate, lasă urme, pe de altă parte, avantajează PSD. Pentru că oricine dă în PNL, indirect, face un serviciu PSD”.

 

Ludovic Orban: PNL nu face nicio înțelegere cu PSD

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a manifestat convingerea că partidul pe care în conduce va câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, mai ales că a fost singurul care, în această campanie, a prezentat un program serios de dezvoltare a României. Acesta a susținut apoi că liberalii vor negocia pentru un parteneriat la guvernare cu partidele care sunt apropiate de programul lor și care înțeleg cu adevărat nevoia de dezvoltare a țării. Orban a insistat că PNL exclude din start o înțelegere cu PSD.

„Sigura decizie pe care am luat-o clar, limpede, şi pe care românii trebuie să o ştie este că nu facem nicio înţelegere cu PSD. PSD trebuie să stea în afara puterii o lungă perioadă de timp de acum înainte”, a declarat Ludovic Orban, pentru Agerpres.

Cât despre o eventuală cooptare la guvernare a Pro România, partidul condus de Victor Ponta, liderul liberalilor a afirmat: „În funcţie de rezultatele alegerilor, vom şti foarte clar care sunt ponderile şi cu cine trebuie negociat, pentru că ne dorim aplicarea planului de dezvoltare a României cu care ne-am prezentat în faţa românilor”.

 

Ludovic Orban: Pentru PNL, singurul adversar este PSD

 

Întrebat ce relații există acum între PNL și USR, în condițiile în care au existat acuzații reciproce de blat cu PSD, Ludovic Orban a răspuns: „Pentru noi, singurul adversar este PSD, pentru că PSD face rău României. PSD înseamnă sărăcie, corupţie, abuz, lipsă de democraţie, lipsă de respectarea normelor privind statul de drept. Îmi pare rău sincer că sunt unii care îşi consumă foarte multă energie în a se lupta cu noi, nu cu PSD”. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Ludovic Orban, despre atacurile USR la adresa liberalilor: Oricine dă în PNL face un serviciu PSD

 

Președintele PNL a admis că astfel de atacuri fragilizează o posibilă cooperare în vederea guvernării. El a mai atras atenția că astfel de atacuri doar avantajează PSD.

Orban a mai spus că doar PNL are capacitatea de a lupta pe picior de egalitate cu PSD.

„Până la urmă, o astfel de conduită nu face altceva decât să fragilizeze o posibilă cooperare ulterioară, pentru că nu poţi să-l ataci permanent pe unul şi după aceea să spui că vrei să te aliezi cu el. Este foarte complicat, pentru că orice astfel de atacuri, multe dintre ele nejustificate, lasă urme, pe de altă parte, avantajează PSD. Pentru că oricine dă în PNL, indirect, face un serviciu PSD, pentru că doar PNL are forţa de a se lupta pe picior de egalitate cu PSD şi mai ales de a învinge PSD în alegeri, lucru pe care l-am demonstrat până acum. Cred că orice posibil partener este bine să-şi consume energia în a-şi promova mesajele, proiectele şi în bătălia contra PSD, să ţinem PSD departe de guvernare în următorii ani”, a mai declarat Ludovic Orban, pentru Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   PSD,   USR,   alianta guvernare