Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban avertizează: Raportul privind MCV va fi EXTREM de CRITIC! Liderul liberal SOMEAZĂ Guvernul

Ludovic Orban avertizează: Raportul privind MCV va fi EXTREM de CRITIC! Liderul liberal SOMEAZĂ Guvernul

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 21:14
Ludovic Orban avertizează: Raportul privind MCV va fi EXTREM de CRITIC! Liderul liberal SOMEAZĂ Guvernul Politică

Ludovic Orban susţine că raportul MCV care va fi publicat săptămâna viitoare va fi unul "extrem de critic" la adresa României şi solicită majorităţii guvernamentale să ceară asistenţă experţilor Comisiei de la Veneţia şi celor din Comisia Europeană în procesul de modificare a legilor Justiţiei şi a Codurilor penale.

"După toate informaţiile pe care le avem, raportul privind MCV va fi un raport extrem de critic. Solicităm din nou majorităţii guvernamentale să aprobe solicitarea formulată de PNL şi să ia decizia în conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, să solicite asistenţa experţilor Comisiei de la Veneţia şi asistenţa experţilor Comisiei Europene în procesul de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală şi de asemenea ale celor trei legi ale justiţiei şi să transpună în practică toate recomandările Comisiei de la Veneţia şi punctele de vedere exprimate de la nivelul partenerilor noştri internaţionali", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. 

El a susţinut că refuzul de a apela la asistenţa experţilor europeni nu va face altceva decât să "afecteze grav interesele României, existând un risc foarte mare ca România şi cetăţenii români să aibă de suferit de pe urma deciziilor şi acţiunilor nedemocratice, anti-europene pe care le iau şi le fac membrii coaliţiei majoritare, în special domnul Dragnea şi cu domnul Tăriceanu". 

În ceea ce priveşte rezoluţia pe statul de drept care va fi adoptată marţi de Parlamentul European, liderul PNL a precizat că luni se va lua o decizie în cadrul Biroului Executiv pentru a se decide cum se va poziţiona partidul faţă de această rezoluţie. 

"Readuc aminte că poziţia noastră iniţială a fost aceea de a considera inoportună iniţierea unei rezoluţii referitoare la România, care să ducă la sancţiuni care să afecteze românii. Din păcate, nici măcar existând acest avertisment şi această perspectivă îngrijorătoare pentru România, ca Parlamentul European să adopte o rezoluţie, autorităţile din România, Guvernul, nu au dat nici cel mai mic semnal de dorinţă de cooperare loială sau de intenţie de a ţine cont în vreun fel de poziţiile oficiale exprimate de liderii europeni, de instituţiile europene, de Comisia de la Veneţia, de Grupul Statelor Anticorupţie şi de toţi ceilalţi parteneri ai noştri", a adăugat Ludovic Orban
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   MCV,   Parlamentul European,   Comisia de la Venetia