Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: România va avea la dispoziție, în următorii 7 ani, resurse financiare ca niciodată în istorie. Trebuie să învățăm să accesăm aceste finanțări (VIDEO)

Ludovic Orban: România va avea la dispoziție, în următorii 7 ani, resurse financiare ca niciodată în istorie. Trebuie să învățăm să accesăm aceste finanțări (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Sep 2020, 11:01
Ludovic Orban: România va avea la dispoziție, în următorii 7 ani, resurse financiare ca niciodată în istorie. Trebuie să învățăm să accesăm aceste finanțări (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România va avea la dispoziție în următorii șapte ani fonduri europene cum nu a mai avut niciodată până acum. Șeful Guvernului a enumerat o parte din resursele financiare, apoi a subliniat că România trebuie să învețe să obțină acești bani și să-i investească rapid, pentru a crește nivelul competitivității.

 

Ludovic Orban: „În următorii 7 ani, România va avea la dispoziție posibilitatea de a utiliza resurse financiare cum nu a mai avut niciodată în istorie”

 

„În ceea ce privește economia, gândiți-vă că, în următorii șapte ani, România va avea la dispoziție posibilitatea de a utiliza resurse financiare cum nu a mai avut niciodată în istorie. Pe lângă cele 80 de miliarde din bugetul Uniunii Europene și din facilitatea de reziliență și recuperare, avem și programul SURE, pentru care Comisia Europeană a alocat României o sumă importantă de 4,99 miliarde. Avem o serie de finanțări direct de la nivel european, pe care trebuie să învățăm să le accesăm, finanțări pe cercetare, pentru economie. 

Deci o să avem oportunități multiple de a avea parte de resurse care să fie un suport pentru reluarea rapidă a creșterii economice, pentru investiții făcute atât în zona publică, cât și în zona privată. 

De asemenea, politica europeană se bazează, să spunem, pe două direcții strategice: Europa inteligentă și Europa verde. În ceea ce ne privește, dorim să ne pregătim cât mai bine pentru a putea utiliza aceste resurse, pentru că inovarea, cercetarea, aplicarea imediată a rezultatelor cercetării duc la creșterea competitivității, la utilizarea soluțiilor inovative. Viteza de punere în practică a acestor soluții... Sunt lucruri fundamentale care pot să genereze dinamică economică și care pot să crească, într-adevăr, competitivitatea companiilor din România”, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: România va avea la dispoziție, în următorii 7 ani, resurse financiare ca niciodată în istorie. Trebuie să învățăm să accesăm aceste finanțări

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Orban: Ne propunem să planificăm cât mai bine atragerea și gestonarea fondurilor europene

 

Anterior, șeful Guvernului a vorbit despre importanța digitalizării și despre eforturile pe care trebuie să le depună țara noastră pentru a atrage și gestiona cât mai bine fondurile europene ce i-au fost alocate.

„Trebuie să îmbunătățim procedurile, mecanismele, resursele și expertiza, pentru a fi mai bine pregătiți în fața unor situații majore de criză. Vom urmări cu priortate să asigurăm coerența între măsurile naționale și cele europene. 

Ne propunem să planificăm cât mai bine atragerea și gestonarea fondurilor alocate pentru a nu rata această oportunitate.

Dezvoltarea și creșterea durabilă nu mai pot fi concepute în absența digitalizării”, declara Ludovic Orban, la începutul acestei luni.

La finele lunii august, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a explicat cum vor fi împărțite cele aproape 80 de miliarde de euro ce au fost alocate României din programul de redresare economică și din bugetul multianual al Uniunii Europene pe 2021-2027. Liberalul a mai precizat atunci că Executivul va acorda o atenție deosebită și va aloca sume consistente proiectelor din transporturi, agricultură, mobilitate urbană şi sănătate.

Citeşte mai multe despre:   fonduri europene,   reconstructie economica,   investitii publice,   Ludovic Orban