Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Românii aflați în carantină sau în izolare pot solicita urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare (VIDEO)

Ludovic Orban: Românii aflați în carantină sau în izolare pot solicita urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Noi 2020, 14:21
Ludovic Orban: Românii aflați în carantină sau în izolare pot solicita urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că autoritățile vor asigura dreptul de vot la alegerile parlamentare inclusiv pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare. Dată fiind situația în care se află, ele nu vor putea să se deplaseze la secția de votare pentru a-și exercita acest drept. Prin urmare, ele pot solicita urna mobilă. Cu o zi înainte, președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că scrutinul se va organiza inclusiv în localitățile carantinate.  Alegerile legislative vor avea loc pe 6 decembrie.

 

Ludovic Orban, despre modul în care vor vota la alegerile parlamentare persoanele aflate în carantină sau în izolare

 

„E obligația Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP), conform Legii 36, ca pentru orice persoană care e declarată pozitivă, indiferent că e tratată în spital sau se tratează la domiciliu sau în altă locație, să se emită deciziile privitoare la obligația de a sta în izolare. Și în privința persoanelor de contact identificate în cadrul anchetelor epidemiologice, DSP-urile trebuie să emită deciziile de carantinare sau izolare, în funcție de situație. Și pentru persoanele care vin din țările cu o rată de incidență mai mare decât cea din România, dacă stau mai mult de 3 zile, trebuie să intre într-o perioadă de 14 zile.

Pentru toți acești cetățeni se va asigura dreptul de vot. Atâta timp cât DSP-urile emit o decizie în care impun carantina sau izolarea, normal că ei nu pot să-și exercite dreptul de vot și e normal că ei au drept să solicite urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot”, a explicat, joi, premierul Ludovic Orban.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, și Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Ludovic Orban: Românii aflați în carantină sau izolare pot solicita urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Klaus Iohannis: La alegerile parlamentare se va vota și în localitățile carantinate

 

Miercuri, într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a declarat că la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie se va putea vota și în localitățile carantinate.

„E foarte bine să știe lumea că alegerile se organizează inclusiv în localitățile carantinate. Nu vor exista îngrădiri. Secțiile de vot vor fi pregătite foarte bine, cu respectarea măsurilor de protecție, dar ne-am asigurat ca fiecare român care dorește să voteze să o poată face în siguranță. Secțiile de vot au primit instrucțiuni precise”, a insistat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că nu intenționează să reinstituie carantina la nivelul întregii țări, după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   alegeri parlamentare,   vot urna mobila,   carantina