Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Săptămâna viitoare vom adopta rectificarea bugetară. Va trebui să drămuim fiecare ban (VIDEO)

Ludovic Orban: Săptămâna viitoare vom adopta rectificarea bugetară. Va trebui să drămuim fiecare ban (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Aug 2020, 18:02
Ludovic Orban: Săptămâna viitoare vom adopta rectificarea bugetară. Va trebui să drămuim fiecare ban (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, la debutul ședinței de Guvern de vineri, că săptămâna viitoare Executivul va aproba rectificarea bugetară. El le-a cerut miniștrilor să analizeze atent fiecare solicitare de bani, căci situația economică a țării nu permite alocări decât pe proiecte extrem de importante, cu efecte clare asupra condițiilor de viață ale românilor. Orban le-a dat termen colegilor de Cabinet să evalueaze solicitările până sâmbătă.

 

Guvernul adoptă săptămâna viitoare OUG privind rectificarea bugetară

 

„Săptămâna viitoare vom adopta ordonanţa de urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările, pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani”, le-a transmis Ludovic Orban miniștrilor, la debutul ședinței de Guvern de vineri.

Acesta a insistat că banii nu trebuie irosiți și alocările trebuie făcute cu maximă seriozitate, mai ales în condițiile actuale, când economia României, la fel ca economiile celorlalte state, a fost afectată de criza generată de coronavirus: „Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Orban a precizat că banii trebuie direcționați către proiecte importante care chiar produc efecte asupra condițiilor de viață ale românilor și asupra dezvoltării pe viitor a economiei.

„Analizaţi cu foarte mare seriozitate, oricum împreună cu ministrul Cîţu (Florin Cîțu, ministrul Finanțelor) luni, acolo unde există puncte de vedere diferite vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite, astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a mai declarat Ludovic OrbanUN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Pe 4 august, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara că atunci când va avea loc rectificarea bugetară, guvernanții vor decide și procentul cu care vor fi majorate pensiile. Aceasta a insistat că Guvernul Orban va majora pensiile de la 1 septembrie, iar procentul va ține cont de posibilitățile bugetului. 

Orban a mai susținut, vineri, că este gata gazoductul Ungheni-Chişinău și că de acum există posibilitatea „furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc”.

 

Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde

 

Tot în ședința de Guvern de vineri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că reprezentanții Comsiei Europene au aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde.

„În continuare cerererile la bănci sunt mari”, a precizat ministrul liberal.

IMM Invest este un program lansat de Guvern, ce permite întreprinderilor mici și mijlocii să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau investiții, prin accesarea unor credite garantate de stat.

Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor accesate la una din băncile partenere. Valoarea maximă a acestora poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru. Nu se plătește dobândă, comision de garantare, comision de rambursate anticipată ori alte costuri de acordare.