Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban sare în apărarea lui Iohannis: E în regulă că preşedintele a îndemnat oamenii să iasă în stradă

Ludovic Orban sare în apărarea lui Iohannis: E în regulă că preşedintele a îndemnat oamenii să iasă în stradă

Un articol de: -
Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit, duminică, despre protestele antiguvernamentale din stradă din ultimele zile.
El a spus că le susţine, dar că nu va mai participa la astfel de manifestaţii, pentru a nu lăsa impresia că există un interes politic în organizarea acestora. 

''Cu siguranţă. Am îndemnat membri de partid, simpatizanţii PNL, să fie prezenţi la toate manifestaţiile publice paşnice, civilizate, care se organizează în susţinerea moţiunii de cenzură, care se organizează pentru a împiedica Guvernul să adopte o nouă Ordonanţă 13, care se organizează în apărarea unei justiţii independente şi care se organizează, la urma urmei, pentru ca România să revină la o traiectorie normală, firească, la o traiectorie europeană, democratică, în interesul general'', a declarat Orban la Suceava, conform Agerpres. 

''M-am ferit să mă afişez personal la manifestaţii, pentru că nu vreau să creăm pretexte propagandei nocive a partidului de guvernământ, să spună că există vreo potenţare politică sau un interes politic în aceste manifestaţii. Cred că, 99% din cei care ies în stradă, ies din proprie voinţă'', a explicat preşedintele PNL. 

Orban a afirmat că este de acord şi cu atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis de a îndemna oamenii să iasă în stradă. 

''Da, sigur că da. Preşedintele Iohannis întotdeauna a fost alături de societate (...) O manifestare este o formă de exprimare a unui punct de vedere de către cetăţenii care sunt lipsiţi de putere şi care au ca formă de exprimare această manifestare în spaţiul public. Mie mi se pare că este perfect democratică o astfel de manifestare, chiar e salutară şi poate să arate că există o mare susţinere pentru moţiunea de cenzură şi pentru încetarea acestei perioade negre din istoria post-democratică a României, şi anume guvernele lui Dragnea'', a mai spus Orban. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...