Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban susține că Termoenergetica are datorii uriașe la ELCEN pentru că fostul Primar General, Gabriela Firea, nu a virat banii. Care e soluția propusă (VIDEO)

Ludovic Orban susține că Termoenergetica are datorii uriașe la ELCEN pentru că fostul Primar General, Gabriela Firea, nu a virat banii. Care e soluția propusă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Noi 2020, 13:43
Ludovic Orban susține că Termoenergetica are datorii uriașe la ELCEN pentru că fostul Primar General, Gabriela Firea, nu a virat banii. Care e soluția propusă (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Termoenergetica a ajuns să aibă datorii uriașe la ELCEN, și asta într-un timp extrem de scurt, deoarece fostul Primar General al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, a direcționat în altă parte banii care erau destinați plății acestor datorii.

Orban a precizat că, în acest moment, Primarul General, Nicușor Dan, Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei pun la punct un plan, astfel încât Termoenergetica să-și poată plăti din datoriile către ELCEN.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, și Virgil Popescu, ministrul Economiei.

„Fostul Primar General și-ar fi dorit să dăm bani pentru faptul că fostul Primar General nu și-a achitat obligația față de Termoenergetica, de a transfera sumele necesare din subvenția pentru diferență de preț, motiv pentru care Termoenergetica nu a putut să plătească sumele de bani către ELCEN. Într-o perioadă foarte scurtă de timp s-au acumulat datorii foarte mari, de peste 460 de milioane de lei. Sunt datorii uriașe care s-au acumulat în timp.

Primarul General, împreună cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei gândesc un mecanism prin care să putem să reducem cât mai mult aceste pierderi, care sunt generate de decizia politică de a nu vira banii către Termoenergetica, astfel încât Termoenergetica să nu poată să vireze banii către ELCEN”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că Termoenergetica are datorii uriașe la ELCEN pentru că fostul Primar General, Gabriela Firea, nu a virat banii. Care e soluția propusă

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Nicusor Dan,   Termoenergetica,   ELCEN,   datorii Primaria Capitalei