Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat

Ludovic Orban: Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Sep 2020, 21:16
Ludovic Orban: Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Primul ministru, Ludovic Orban a anunțat miercuri seară că tabletele nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat.

„Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări şi e necesar învăţământul online”, a spus premierul Ludovic Orban, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

 

 

Anunțul premierului Ludovic Orban despre tabletele destinate învățământului online

 

 

„Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Mai mult decât atât, Orban a explicat că sunt fonduri prevăzute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Prim-ministrul a mai precizat că licitațiile la nivel național derulate prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) au niște proceduri impuse de legislația europeană.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta - și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a concluzionat președintele PNL.

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus