Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: "Tot scandalul și tot circul a fost generat de lașitatea lui Dragnea, de nesocotire a lui Iordache a prevederilor regulamentare care-l obligau să părăsească ședința"

Ludovic Orban: "Tot scandalul și tot circul a fost generat de lașitatea lui Dragnea, de nesocotire a lui Iordache a prevederilor regulamentare care-l obligau să părăsească ședința"

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 13:35
Ludovic Orban: "Tot scandalul și tot circul a fost generat de lașitatea lui Dragnea, de nesocotire a lui Iordache a prevederilor regulamentare care-l obligau să părăsească ședința" Sursă foto: hepta.ro Politică

Președintele PNL a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la B1 TV, că opoziția a introdus suplimentar proiectul de demitere al lui Florin Iordache pentru a nu-i permite acestuia să conducă ședința, situație in care nu ar mai fi avut dreptul de a prezida ședința. 

"Noi am introdus suplimentar proiectul de demitere al lui Florin Iordache pentru a nu-i permite să conducă ședința. În momentul în care se află în discuție un proiect de demitere a unui vicepreședinte, respectivul nu are voie să conducă ședința."

"Tot scandalul și tot circul a fost generat de lașitatea lui Dragnea, de nesocotire a lui Iordace a prevederilor regulamentare care-l obligau să părăsească ședința. Noi am fost nevoiți, având o majoritate evidentă, să predăm președinția ședinței cuiva care are drept să conducă ședința."

"În situația dată, Marilen Pirtea, care este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat plenului să se voteze conducerea ședinței de către domnia sa", a mai precizat Ludovic Orban.

În plus, liderul PNL susține că, de fapt, proiectele de demitere a celor doi au fost introduse pe ordinea de zi și că există un precedent al modului în care s-a încercat demiterea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache.

"În 2012, s-a aplicat exact aceeași modalitate de demitere și acea ședință a fost condusă chiar de Florin iordache."

"Plenul a hotărât introducerea pe ordinea de zi a celor două proiecte. Ele trebuie să intre în procedura de vot final. (...) Noi vom solicita un vot final (...) astfel încât Dragnea să dispară de la șefia Camerei", a completat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Presedintele PNL,   Ludovic Orban,   Florin Iordache,   Liviu Dragnea,   demitere,   Camera Deputatilor