Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Victor Ponta să-şi dea demisia pentru faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota, este „o pată pe obrazul” ţării (VIDEO)

Ludovic Orban: Victor Ponta să-şi dea demisia pentru faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota, este „o pată pe obrazul” ţării (VIDEO)

Un articol de: - 25 Noi 2014, 13:29
Ludovic Orban: Victor Ponta să-şi dea demisia pentru faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota, este „o pată pe obrazul” ţării (VIDEO) Foto: B1 Tv Politică

Deputatul PNL Ludovic Orban i-a cerut, marţi, în plen, premierului Victor Ponta să-şi dea demisia pentru faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota şi că este „o pată pe obrazul” ţării.

În replică, Victor Ponta i-a spus că este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de „bufoni”. „Domnule prim ministru, demisia este singurul gest onorabil de a ieşi din situaţia în care singur v-aţi pus”, i-a spus Ludovic Orban lui Victor Ponta, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea referitoare la faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidenţiale.

„În ceea ce priveşte înălcarea dreptului fundamental de vot şi împiedicarea exercitării dreptului de vot, solicit de la această tribună Parchetului de pe lângă ÎCCJ să nu trateze această anchetă ca pe o anchetă oarecare. Violarea dreptului la vot, drept fundamental pentru orice cetăţean, în orice democraţie, constituie cea mai gravă încălcare a democraţiei. Domnule Ponta, sunteţi o pată pe obrazul României, sunteţi omul care aţi reuşit să ne faceţi de râs în faţa întregii Europe. Plecaţi!”, a susţinut Orban.

Ludovic Orban a arătat că după discursul lui Victor Ponta şi-a dat seama că acesta „nu a înţeles nimic” din ce s-a întâmplat în 2 şi 16 noiembrie.

„Am crezut că mai păstrează o fărâmă de bun simţ, de onoare. Am crezut că va găsi singura, unica soluţie morală de a nu participa la această dezbatere: demisia din funcţia de prim ministru”, a mai spus Orban.

În replică, Victor Ponta a spus că „este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de bufoni”.

„Aş vrea ca la aceste dezbateri să luăm deciziile raţional, cu bun simţ şi cu gândire pentru soluţii, nu cu demagogie, nu cu bufonerii din partea unor bufoni pe care îi ştim foarte bine. Cu gândul că în 2007, 2008 mulţi dintre români au plecat din ţară tocmai că unii care erau miniştri la transporturi furau cu sutele de milioane şi cum a spus domnul Vasile Blaga, în 2009, că Ludovic Orban ar trebui arestat, pentru că nu a fost arestat şi atunci mulţi români au considerat că aici este o ţară în care hoţii şi bufonii rămân în continuare, bufon care, dacă nu ar fi fost pe lista USL, nu ar fi fost în Parlament cu siguranţă ca să ne dea lecţii. Cred că este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de bufoni”, a mai spus Victor Ponta.

Ludovic Orban cere demisia premierului Ponta


Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Victor Ponta,   demisie