Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Vom discuta cu ceilalți lideri politici pentru crearea unui set de reguli de protecție sanitară aferent campaniei. Tăriceanu, cu 3% în sondaje, normal că nu ar mai vrea alegeri niciodată (VIDEO)

Ludovic Orban: Vom discuta cu ceilalți lideri politici pentru crearea unui set de reguli de protecție sanitară aferent campaniei. Tăriceanu, cu 3% în sondaje, normal că nu ar mai vrea alegeri niciodată (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Aug 2020, 22:46
Ludovic Orban: Vom discuta cu ceilalți lideri politici pentru crearea unui set de reguli de protecție sanitară aferent campaniei. Tăriceanu, cu 3% în sondaje, normal că nu ar mai vrea alegeri niciodată (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Premierul Ludovic Orban a subliniat, duminică, în direct pe B1 TV, că „nu există un risc epidemiologic aferent campaniei” dacă sunt respectate o serie de măsuri menite să prevină și să limiteze răspândirea COVID-19. În acest sens, el a precizat că PNL va „discuta cu ceilalți lideri politici să stabilim de comun acord un set de reguli de protecție sanitară, care să fie respectate de toți candidații”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ludovic Orban, despre crearea unui set de reguli de protecție sanitară


 

„Noi vom discuta cu ceilalți lideri politici să stabilim de comun acord un set de reguli de protecție sanitară, care să fie respectate de toți candidații – dacă aceste reguli sunt adoptate, din punctul meu de vedere, nu există un risc epidemiologic aferent campaniei”, a explicat prim-ministrul, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.
 

Răspunsul premierului pentru Tăriceanu și ceilalți politicieni care cer amânarea alegerilor


 

Întrebat ce crede despre parlamentarii care cer amânarea alegerilor, Ludovic Orban a explicat că data localelor, și anume 27 septembrie, a fost stabilită prin lege, în urma negocierilor cu ceilalți lideri politici: „În primul rând, data alegerilor (n.r. – locale), data de 27 septembrie, a fost stabilită prin lege de Parlament și a fost stabilită în urma negocierilor, care au fost purtate de lideri politici, în care a existat consens. Nu știu dacă a existat vreun lider care să nu fi fost de acord cu data de 27 septembrie. E adevărat, Tăriceanu n-a participat la discuții, că el e în grupul PSD și, fiind parlamentar în grupul PSD, normal că punctul de vedere legat de data alegerilor l-a exprimat președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu Tăriceanu. Probabil nu i-a cerut părerea domnul Ciolacu domnului Tăriceanu, dar nici nu cred că trebuie să îi ceară părerea. (...) Cred că îi dăm o atenție mult prea mare acestui domn (n.r. - lui Tăriceanu). Cu scorul pe care îl are, de sub 3% în sondaje, normal că și-ar dori să nu mai aibă loc alegeri niciodată”.

Prim-ministrul a subliniat că „orice schimbare a acestei date a alegerilor trebuie făcută de Parlament, că toată lumea încearcă să arate cu degetul spre Guvernul. Nu Guvernul a hotărât data alegerilor, pentru că, în urma deciziei Curții Constituționale, care a zis, pentru locale, că data alegerilor poate fi hotărâtă și de Parlament, și de Guvern. Parlamentul a zis că vrea să stabilească data alegerilor. Am făcut proiect de lege, l-am trimis la Parlament. A fost votat aproape în unanimitate. Nu s-a schimbat nimic, iar noi pregătim acum un set de reguli. Noi, de exemplu, la PNL, în BPN, primul punct pe care l-am discutat a fost setul de reguli sanitare pe care trebuie să le respecte candidații noștri, activiștii noștri în campanie electorală. Reguli simple, să poate mască, să distribuie materiale, să aibă dezinfectanți”.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban