Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Vom repara statul. De la a fi un leagăn al corupției se va transforma într-un vector al transparenței (VIDEO)

Ludovic Orban: Vom repara statul. De la a fi un leagăn al corupției se va transforma într-un vector al transparenței (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 19:37
Ludovic Orban: Vom repara statul. De la a fi un leagăn al corupției se va transforma într-un vector al transparenței (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în discursul pe care l-a susținut în evenimentul de lansare a programului de guvernare al PNL, că liberalii își doresc ca în următorii ani să ”repare statul”. Totodată, liderul PNL a precizat că vrea ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să nu se axeze pe atacurile dintre partidele politice, ci pe problemele României.

 

Ludovic Orban: Statul se va transforma din sursa tuturor relelelor, într-o sursă care facilitează dezvoltarea

 

”Mai presus de toate, vom repara statul. Acesta va fi principalul pilon catalizator al transformării României. Statul se va transforma din sursa tuturor relelelor, într-o sursă care facilitează dezvoltarea. (...) De la a fi un leagăn al corupției la a se transforma într-un vector al transparenței. (...) Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Vreau ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre lupta între partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații între actorii politici, despre viitor, nu despre trecut. Oamenii își amintesc, pot să judece singuri, știu ce au de făcut, dar au și speranță și așteptări și înțeleg că 6 decembruie oferă o oportinitate unică pentru țara noastră”, a spus Ludovic Orban

Totodată, liderul liberal a vorbit despre modernizarea și digitalizarea statului ca soluție în lupta împotriva corupției. 

”Doar un stat modern, digitalizat, cu funcționari competenți, cinstiți și cu sprit antreprenorial poate să vindece taote bolile cronice de care au fost afectate sistemele publice din României. Doar un stat modern poate da lovitura de grație corupției din România. Doar prin digitalizare și transparență putem reduce corupția și dacă reducem corupția reducem sărăcia, principalul nostru inamic. Pentru că există o corelație strânsă între corupție și sărăcie, cu cât este mai mare corupția cu atât și sărăcia este mai mare. Mai puțină corupție înseamnă mai puțină sărăcie și acesta este scopul nostru, la asta duce până la urmă acest program de dezvoltare”, a declarat Ludovic Orban.

 

Orban: Îmi doresc ca fiecare copil care se naște în țara asta să aibă dreptul la educație și să capete o șansă în viață

 

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit despre ceea ce își dorește să se realizeze prin programul de guvernare al liberalilor.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

”Ceea ce îmi doresc este ca niciun român să rămână în urmă, oricărui român să i se dea o șansă în viață. Îmi doresc ca fiecare copil care se naște în țara asta să aibă dreptul la un proces de educație și să capete o șansă în viață. (...) Îmi doresc ca peste patru ani să plec de la Constanța și să ajung la granița de vest nu în 14 ore, ca astăzi, ci în 7 ore. (...) Îmi doresc ca orice român care vrea să-și construiască o casă să nu mai stea un an după un certificat de urbanism. (...) Îmi doresc ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spital. (...) Îmi doresc să construim spitale noi. Vom avea la dispoziție resurse enorme pe care România nu le-a avut până acum la dispoziție”, a mai spus Ludovic Orban, care și-a încheiat discursul cu un apel la români de a merge la vot pe 6 decembrie.

”Vă solicit să vă puneți încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră în PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acțiune”, a conchis Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Vom repara statul. De la a fi un leagăn al corupției se va transforma într-un vector al transparenței

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL