Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Votul fiecărui om este extrem de important. Alegerile din 6 decembrie au o miză uriașă / În 2016, din cauza prezenței scăzute la vot, cu mai puțin de 14% din voturile cetățenilor PSD aproape a capturat România (VIDEO)

Ludovic Orban: Votul fiecărui om este extrem de important. Alegerile din 6 decembrie au o miză uriașă / În 2016, din cauza prezenței scăzute la vot, cu mai puțin de 14% din voturile cetățenilor PSD aproape a capturat România (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Noi 2020, 23:06
Ludovic Orban: Votul fiecărui om este extrem de important. Alegerile din 6 decembrie au o miză uriașă / În 2016, din cauza prezenței scăzute la vot, cu mai puțin de 14% din voturile cetățenilor PSD aproape a capturat România (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre „miza uriașă” a alegerilor parlamentare din 6 decembrie și a explicat că suveranitatea în statul român este deținută de cetățeni, iar votul fiecărui om este extrem de important. Premierul liberal a oferit drept exemplu negativ situația din 2016, când cu susținerea a mai puțin de 14% din electorat „PSD aproape a capturat România”, pe fondul unei prezențe scăzute la urne.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul Ludovic Orban, despre „miza uriașă” a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, în direct pe B1 TV

 

Întrebat de Silviu Mănăstire, joi seară, la „Dosar de politician”, ce le-ar transmite oamenilor pentru a le da un imbold, în condițiile în care pare să existe o oboseală la nivelul societății din cauza crizei COVID-19 și a efectelor sale, Ludovic Orban a răspuns: „Simplu, să aibă încredere!”.

Întrebat ce le-ar spune celor care se întreabă „de ce ar veni” la votul din 6 decembrie, prim-ministrul a declarat: „Am să le dau un răspuns foarte simplu. Votul fiecărui om este extrem de important. Suveranitatea în statul român este deținută de cetățeni. Democrația reprezentativă presupune că cetățenii încredințează puterea lor de decizie unui corp reprezentativ. Fiecare om trebuie să vină și să îi mandateze pe cei în care au încredere – asta este, e o regulă simplă. Îi mandatez pe cei în care am încredere. Acum, sigur, fiecare cetățean își face propria evaluare, caută să înțeleagă care partid e mai serios, care ofertă e mai serioasă – și aici pot să vă spun că, în ceea ce ne privește pe noi, de departe avem cea mai serioasă și mai ales cea mai puțin populistă ofertă, și cea mai întemeiată pe niște realități și pe un suport economic, financiar și pe un set de măsuri a căror valabilitate deja s-a văzut. Am să mai dau un exemplu. În 2016, din cauza prezenței scăzute la vot, cu mai puțin de 14% din voturile cetățenilor români PSD aproape a capturat România. În ceea ce ne privește pe noi, noi spunem foarte clar – alegerile din 6 decembrie au o miză uriașă, pentru că este vorba de o oportunitate pe care n-a mai avut-o România, noi nu am mai avut o asemenea fereastră de oportunitate, nu am mai beneficiat de un astfel de pachet financiar”.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban