Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Vreau ca un număr cât mai mare de români să fie sănătoși, iar sistemul sanitar să fie reformat. Vom putea construi spitale, căci vom avea resurse enorme (VIDEO)

Ludovic Orban: Vreau ca un număr cât mai mare de români să fie sănătoși, iar sistemul sanitar să fie reformat. Vom putea construi spitale, căci vom avea resurse enorme (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Noi 2020, 20:22
Ludovic Orban: Vreau ca un număr cât mai mare de români să fie sănătoși, iar sistemul sanitar să fie reformat. Vom putea construi spitale, căci vom avea resurse enorme (VIDEO) Politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al liberalilor pe 2021-2024, că statul român va putea să construiască, în sfârșit, spitalele pe care nu le-a ridicat 30 de ani, asta pentru că va avea la dispoziție resurse ca niciodată până acum. Premierul a mai susținut că e nevoie de o reformare din temelii a sistemului sanitar și că și el își dorește ca românii să-și poată face analize periodic și să se poată trata în fazele incipiente ale bolii, iar în sistem să nu mai fie promovați oamenii incompetenți.

Ludovic Orban: Vreau ca un număr cât mai mare de români să fie sănătoși, iar sistemul sanitar să fie reformat. Vom putea construi spitale, căci vom avea resurse enorme

 

Ludovic Orban, despre planurile PNL pentru sistemul sanitar din România

 

„Îmi doresc ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spitale. Și spun asta azi, când suntem în plină criză pandemică. Îmi doresc ca românii să-și poată testa periodic starea de sănătate, să nu trebuiască să aștepte cu lunile dacă vor să facă o analiză la un medic specialist, medicii de familie să-i îndrume atunci când există simptome, pentru că ce îmi doresc e ca un număr cât mai mare de români să fie sănătoși, iar dacă se îmbolnăvesc să fie diagnosticați în faze incipiente, astfel încât să aibă șansă la vindecare rapidă, nu să trebuiască să ajungă în fazele grave ale bolii.

Îmi doresc ca întregul sistem de sănătate să fie reconstruit pe niște baze serioase, pe recunoașterea efectivă a celor care-și fac misiunea cu devotament și profesionalism, pe eliminarea baronatelor și pe eliminarea incompetenței în managementul sanitar, care a fost arătată cu vârf și îndesat în toată această perioadă. Îmi doresc să nu mai fie tratați toți otova, indiferent dacă fac ceva sau nu pentru sistem.

Îmi doresc să facem investiții inteligente, eficiente, să putem costrui, în sfârșit, spitale noi, pentru că, în ultimii 30 de ani, s-au construit spitale noi, dar s-au construit de către investitori privați, nu de către Ministerul Sănătății sau instituțiile care ar fi trebuit să se ocupe. E posibil să facem acest lucru, pentru că vom avea resurse enorme pe care, până acum, România nu le-a avut.

Dragi români, vă solicit să vă puneți încrederea în dezvoltarea României prin participarea masivă la alegerile din decembrie. Împreună vom duce România înainte!, a declarat Ludovic Orban.
 

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)