Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Bugetar cu leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru luare de mită

Bugetar cu leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru luare de mită

Un articol de: B1.ro - 10 Dec 2018, 16:52
Bugetar cu leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru luare de mită Foto: Libertatea Politică

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, se află în arest la domiciliu de opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Cu toate acestea, el are o leafă chiar mai mare decât a președintelui României, Klaus Iohannis.

Ciubrei a demisionat din funcția de director, dar instanța i-a dat voie să meargă la muncă, așa că, după o vreme a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună brut. Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei, informează Adevărul.

În aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei, pe atunci director general al APDM, a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi pentru luare de mită şi propus spre arestare preventivă. Judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest la domiciliu, situaţie care este menţinută şi în prezent. 

Pe 11 iulie 2018, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru, cu menținerea arestului la domiciliu. Abia în septembrie Ciubrei a demisionat, dar apoi a primit funcţia de ”consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”. Din această funcție, el primește pe lună de 27.000 de lei brut.

Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a făcut o verificare, dar singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie.
 

Citeşte mai multe despre:   Luigi Marius Ciubrei,   Galați_1,   APDM