Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Macovei: Ce au făcut Dușa și Cîmpeanu este complicitate la crimă. Funcționarii își umplu buzunarele dând avize de funcționare. Închid ochii și deschid buzunarele (VIDEO)

Macovei: Ce au făcut Dușa și Cîmpeanu este complicitate la crimă. Funcționarii își umplu buzunarele dând avize de funcționare. Închid ochii și deschid buzunarele (VIDEO)

Un articol de: - 08 Noi 2015, 19:22
Macovei: Ce au făcut Dușa și Cîmpeanu este complicitate la crimă. Funcționarii își umplu buzunarele dând avize de funcționare. Închid ochii și deschid buzunarele (VIDEO) Politică

Mircea Dușa și Sorin Cîmpeanu ar trebui anchetați pentru complicitate la crimă pentru că au cerut prea târziu ajutor internațional pentru răniții în incendiul din ”Colectiv”, a declarat liderul M10, Monica Macovei, în emisiunea X-Press, de pe B1 TV.

În primul rând, ceea ce au făcut, să ceară ajutorul NATO acum, este complicitate la crimă pentru că mulți au murit pentru că nu pot suporta transportul. Și faptul că au cerut acum ajutorul UE este tot complicitate la crimă.

Domnul Cîmpeanu a spus că nu e dezastru. Nu știu ce înțelege prin dezastru, dar e o tragedie enormă. E mai mult decât un dezastru. Au murit oameni. 45 de oameni morți nu e un dezatru? Ce au făcut Dușa și Cîmpeanu e complicitate la crimă.

Trebuie anchetați pentru complicitate la crimă. Au murit oameni tocmai pentru că nu au putut ajunge la timp în spitalele în care aveau mai mari șanse să se vindece.

Asta nu trebuie să se uite. Din păcate am ajuns să avem o astfel de tragedie și zeci de tineri să ardă de vii pentru a constata că corupția ucide. Funcționarii își umplu buzunarele dând avize de funcționare. Închid ochii și deschid buzunarele. Știm mai demult că corupția ucide, dar realizăm acum. De ce Iohannis a avut nevoie de această dovadă să constate că corupția ucide?
”, a declarat Monica Macovei, în emisiunea moderată de Sabin Orcan.

Politica e mizerabilă pentru că e făcută de oameni mizerabili. Cîmpeanu este unul dintre acești oameni”, a mai precizat liderul M10.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a cerut abia sâmbătă dreptul de a fi folosit un avion NATO pentru transferul unor răniți în clinici din străinătate. Și reacția premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, este considerată una târzie. România a cerut abia joi ajutorul Comisiei Europene pentru mutarea unora dintre pacienţii aflaţi în stare gravă în spitalele din Bucureşti. Cîmpeanu a explicat într-o conferință de presă de ce România nu a cerut declanşarea mecanismului de ajutor pentru dezastre.

"În primul rând, România nu a solicitat declanşarea mecanismului de ajutor pentru dezastre. Nu a făcut acest lucru din două motive, o dată, pentru că nu se înscrie în definiţia formală a dezastrelor această tragedie care s-a întâmplat în România şi, în al doilea rând, aş vrea să precizez faptul că paşii de urmat în realitate, şi realitatea ne interesează, erau exact aceiaşi şi cu mecanismul activat şi cu mecanismul neactivat. Este vorba doar de decontarea cheltuielilor şi, aşa cum am spus, resursele financiare nu sunt deloc prioritare în această situaţie", a spus Cîmpeanu.

Macovei: Ce au făcut Dușa și Cîmpeanu este complicitate la crimă


Citeşte mai multe despre:   X-Press,   Sabin Orcan,   Mircea Dusa,   Sorin Cimpeanu,   raniti,   Colectiv