Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Macovei i-a scris președintelui Băsescu, cerându-i organizarea unui referendum pe 16 noiembrie pentru restrângerea imunităţii demnitarilor

Macovei i-a scris președintelui Băsescu, cerându-i organizarea unui referendum pe 16 noiembrie pentru restrângerea imunităţii demnitarilor

Un articol de: - 28 Sep 2014, 17:17
Macovei i-a scris președintelui Băsescu, cerându-i organizarea unui referendum pe 16 noiembrie pentru restrângerea imunităţii demnitarilor Politică

Candidatul independent la prezidențiale Monica Macovei a anunțat că îi scrie președintelui Băsescu privind organizarea unui referendum, în 16 noiembrie, privind restrângerea imunității demnitarilor, relatează Mediafax.

"Ancheta DNA în cauza Microsoft, în care sunt anchetaţi 9 miniştri din 4 guverne ne arată faţa hâdă a clasei politice, ne arată că această corupţie este transpartinică, ne arată că şi atunci când îi vedem pe politicieni la televizor discutând unul cu altul, prefecându-se că se ceartă, că au opini diferite, în realitate, în spatele cortinei, toţi lucrează împreună şi toţi iau mită şi toţi fac aranjamente, toate acestea pe banii noştri. Cea mai mare parte a clasei politice a ajuns o cangrenă, care ne suge de bani, care ne minte, care ne înşeală, care ne păcăleşte. Şi până la urmă vedem că nu este nicio diferenţă între cum au acţionat oamenii din aceste partide (...) Toate se duc la bani, lucrează împreună să fure din banii noştri", a declarat, duminică, Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a exemplificat cu mai multe cazuri în care Legislativul a respins cererile DNA pentru ridicarea imunității, făcând astfel un apel Parlamentului și președintelui de a analiza ”ceste cereri ale DNA şi să dea avizul pentru cercetare".

"Dacă nu se dau aceste avize, practic, din nou mai primim nişte palme, noi, cetăţenii obişnuiţi, fiind împărţiţi în două categorii: cei care se duc când sunt chemaţi la organele de anchetă şi, dacă nu se duc sunt amendaţi, şi categoria privilegiată a demnitarilor, care nu se duc că nu vor ei şi colegii lor", a spus Macovei.

Fostul ministru al Justiției îi cere astfel șefului statului să facă demersurile necesare pentru a se organiza un referendum concomitent cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu întrebarea: ”Sunteţi de acord ca parlamentarii, miniştrii şi preşedintele României să nu beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepţia opiniilor politice? Iar răspunsul trebuie să fie simplu: da sau nu".

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   Traian Basescu,   referendum