Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MAE condamnă atacul din Arabia Saudită, abia la două zile distanță. Statele din Occident au reacționat imediat după incidentul care a oprit 5% din producția globală de petrol crud

MAE condamnă atacul din Arabia Saudită, abia la două zile distanță. Statele din Occident au reacționat imediat după incidentul care a oprit 5% din producția globală de petrol crud

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Sep 2019, 17:57
Politică

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un comunicat de presă, prin care condamnă „în termenii cei mai categorici” atacurile din Arabia Saudită, deși au trecut deja două zile de la incidentul, care a paralizat 5% din producția globală de petrol crud, iar marile state ale lumii au oferit reacții aproape instantanee pe acest subiect.

Așadar, în ciuda faptului că au trecut deja două zile de la atac, MAE „condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din data de 14 septembrie 2019 asupra unor facilități de producție a țițeiului din Arabia Saudită”, abia luni.

Transmitem sprijinul și solidaritatea noastră deplină autorităților saudite și poporului saudit. Reiterăm faptul că atacurile asupra unor obiective civile sunt inacceptabile, încalcă legislația internațională și reprezintă o amenințare reală la adresa stabilității regionale, în contextul în care tensiunile din zonă sunt ridicate.

Totodată, atacul este de natură a adăuga un nou element de incertitudine în evoluția economiei globale prin afectarea capacităților de prelucrare a celui mai mare producător mondial de țiței și prin posibila creștere a prețurilor internaționale”, mai arată comunicatul lansat de MAE.

Nu în ultimul rând, instituția a precizat că aceste atacuri „subminează eforturile de dialog în vederea identificării unor soluții la diferendele existente”.

Ramona Mănescu prelua șefia MAE în 24 iulie, când venea să ocupe locul lăsat liber de Teodor Meleșcanu. Precum antecesorul său, actualul ministru de Externe era propus tot de ALDE. Ei, bine, deși formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu a părăsit guvernarea în finalul verii, anunțând că trece în Opoziție și că este gata să suțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Ramona Mănescu a ales să rămână în funcția de ministru al Afacerilor Externe. 

Alături de ea, și alți membri ALDE au ales să rămână în tabăra puterii, cum ar fi spre exemplu chiar Teodor Meleșcanu, care a devenit între timp noul președinte al Senatului, la propunerea PSD.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Externe,   Ramona Manescu
 
 
Loading...