Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MAE organizează 7 zboruri pentru revenirea românilor din Spania, Franța și Marea Britanie în țară

MAE organizează 7 zboruri pentru revenirea românilor din Spania, Franța și Marea Britanie în țară

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Mai 2020, 18:53
MAE organizează 7 zboruri pentru revenirea românilor din Spania, Franța și Marea Britanie în țară Politică

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, între 21 și 24 mai, vor fi organizate șapte zboruri pentru cetățenii români, care se află în străinătate cu titlu temporar și au fost afectați de restricțiile specifice crizei COVID-19, din Spania, Franța și Marea Britanie.
 

MAE organizează 7 zboruri pentru revenirea românilor din Spania, Franța și Marea Britanie în țară

 

Potrivit comunicatului de presă, ca rezultat al cooperării la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerului Afacerilor Interne va fi facilitată organizarea unor zboruri din Madrid (21 și 24 mai), Barcelona (21 și 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai), Paris (23 mai).

De altfel, tot joi, MAE a anunțat revenirea în țară a 156 de cetățeni români din Italia. Alături de ei s-au aflat și doi cetățeni străini cu rezidență în România. Cu toții s-au întors acasă în siguranță. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Roma-București.

Vestea vine în contextul în care, în debutul lunii mai, premierul Ludovic Orban anunța că 1.279.000 de cetăţeni români au revenit în ţară, începând cu 23 februarie.

„Din 23 februarie, am monitorizat toate intrările în România. S-au întors 1.279.000 de cetăţeni români. Cei mai mulţi au venit din ţările unde s-a răspândit coronavirusul”, a explicat Ludovic Orban.

Mai mult decât atât, joi a fost și ziua în care Ioan Buda a demisionat de la șefia Poliției de Frontieră Române. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că noul inspector general al instituției va fi chestorul principal de poliție Liviu Bute. „Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, arată comunicatul instituției conduse de Marcel Vela.
 

Comunicatul integral emis, joi, de MAE

 

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate și la nivelul Centralei MAE, în perioada 21 - 24 mai vor fi organizate șapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) pentru cetățenii români aflați în situația descrisă mai sus.

Astfel, ca rezultat al cooperării la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerului Afacerilor Interne va fi facilitată organizarea unor zboruri din Madrid (21 și 24 mai), Barcelona (21 și 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai), Paris (23 mai).

 

Citeşte mai multe despre:   MAE