Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MAI: Erata CCR este un fals, nu va fi luată în considerare

MAI: Erata CCR este un fals, nu va fi luată în considerare

Un articol de: - 10 Aug 2012, 13:07
MAI: Erata CCR este un fals, nu va fi luată în considerare Politică

Ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, a declarat vineri că erata Curții Constituționale este un act fals, astfel că nu poate fi luată în considerare. Ministrul a precizat că, în aceste condiții, nu va ține cont de ea, chiar dacă ea este publicată în Monitorul Oficial.

 “Este o hârtiuță cu un rând și jumătate-două care schimbă complet, la 180 de grade, decizii date de completul Curții Constituționale,” a afirmat acesta, explicând că numai completul care a luat decizia inițială poate aproba un document cum este acea adresă. Deoarece completul nu s-a întrunit, adresa, erata, nu poate fi luată în considarare, a arătat Radu Stroe.

De asemenea, ministrul delegat pentru Administrație a spus și că nu s-a gândit încă dacă va sesiza Parchetul în legătură cu această situație, dar el și instituțiile statului vor lua această hotărâre.

Trei judecători CCRTudorel Toader, Ion Predescu și Acsinte Gaspar – au cerut președintelui Curții, Augustin Zegrean, să convoace plenul Curții pentru a lămuri situația creată în jurul eratei. Conform acestui document, pe listele electorale permanente ar trebui să se regăsească toți cetățenii români care au împlinit 18 ani până la data referendumului, 29 iulie. Cu alte cuvinte, nu pot fi scoși din aceste liste cei care au domiciliul sau reședința în străinătate și, deci, ei sunt luați în calcul la stabilirea cvorumului pentru referendum.

Radu Stroe: Erata CCR este un act fals și nu vom ține cont de ea
Embed:

Citeşte mai multe despre:   MAI,   Radu Stroe,   CCR,   fals