Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mai mulți parlamentari verificați de ANI vor modificarea legii Agenției Naționale de Integritate. Eugen Nicolicea: Era o lege greșit scrisă de Monica Macovei (VIDEO)
Exclusiv

Mai mulți parlamentari verificați de ANI vor modificarea legii Agenției Naționale de Integritate. Eugen Nicolicea: Era o lege greșit scrisă de Monica Macovei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Dec 2014, 18:23
Mai mulți parlamentari verificați de ANI vor modificarea legii Agenției Naționale de Integritate. Eugen Nicolicea: Era o lege greșit scrisă de Monica Macovei (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Nouă parlamentari, în frunte cu ministrul Eugen Nicolicea, atacă Agenţia Naţională de Integritate.

Aceştia au depus un proiect de lege prin care modifică legea ANI, astfel că o persoană declarată în incompatibilitate sau conflict de interese să nu mai poată ocupa o funcţie în cadrul instituţiei timp de trei ani.

Este vorba însă de aceeași funcţie, în condiţiile în care CCR a stabilit că sintagma vizează toate funcţiile eligibile şi nu doar o anumită categorie.

„Conform legii greșit scrisă, autor Monica Macovei, persoana care a fost în conflict de interese sau incompatibilitate este decăzută din dreptul de a ocupa orice funcție publică cu excepția oricărei funcții eligibile. Adică este liber la funcțiile ligibile. Toate funcțiile ligibile le permitea Monica Macovei, libertate totală adică. În 2010 s-a dat o nouă lege, de comisiile juridice și s-a introdus o interdicție. Monica Macovei era largă la inimă”, a spus Nicolicea la postul B1 TV.

Întrebat dacă are un dosar în lucru la ANI, Eugen Nicolicea a răspuns la B1 TV un „Nu” categoric.

„N-am nimic, e o porcărie. N-am nicio sesizare. Nu sunt inclus în afaceri, n-am niciun fel de implicare”, a spus acesta.

Eugen Nicolicea se numără însă printre cei 9 parlamentari care lovesc cu un nou proiect de lege în Agenţia Naţională de Integritate.

Proiectul depus de politicieni de la PSD, UNPR, UDMR şi PPDD modifică legea ANI astfel încât o persoană declarată în conflict de interese sau incompatibilitate să nu mai poată ocupa o funcţie în cadrul instituţiei timp de trei ani.

Este a doua încercare de a modifica legea în sensul că persoana nu mai poate ocupa "aceeaşi funcţie", dupa ce o decizie a CCR stabileşte că sintagma "aceeaşi funcţie" se referă la toate funcţiile eligibile, şi nu doar la o anumită categorie.

Inițiatorii acestui proiect sunt Adam Luminița Pachel (PPDD), verificată de ANI privind o eventuală incompatibilitate, Florea Daniel (PSD), Kerekes Karoly (UDMR) - condamnar la doi ani cu suspendare pentru conflict de interese, Marton Arpad Francisc (UDMR), Mircovici Niculae (minorități) - acuzat de ANI de conflict de interese administrativ și penal, Necula Cosmin (PSD), Nica Nicolae Ciprian (PSD), verificat în ceea ce privșete averea de ANI, Nicolicea Eugen (UNPR) - căruia ANI îi verifică averea și Roman Victor (PSD), în proces cu ANI, care l-a declarat incompatibil, potrivit Hotnews.

Eugen Nicolicea explică ce modificări cere la legea ANI


Citeşte mai multe despre:   ANI,   Parlamentul Romaniei,   Agenția Națională de Integritate