Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mai mulți protestatari de la Universitate, cercetați pentru blocarea intenționată a drumului sau distrugere

Mai mulți protestatari de la Universitate, cercetați pentru blocarea intenționată a drumului sau distrugere

Un articol de: - 24 Aug 2012, 14:29
Mai mulți protestatari de la Universitate, cercetați pentru blocarea intenționată a drumului sau distrugere Foto: bucurestifm.ro Politică

De marți, când s-a anunțat întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, au avut loc în fiecare seară proteste împotriva acestuia în Piața Universității. De fiecare dată, protestatari-52100.html">protestatarii au rupt gardul care îi ținea pe trotuar și au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pentru a își exprima nemulțumirea față de decizia Curții Constituționale.

Acum, unii dintre cei care au protestat ar putea săfie sancționați de forțele de ordine pentru comportamentul lor. Astfel, conform Mediafax, 50 de persoane sunt cercetate pentru că au blocat cu intenție drumul public, tot atâtea amendate pentru tulburarea liniștii locuitorilor și șapte pentru ultraj și distrugere.

Jandarmeria Capitalei, care a asigurat măsurile de ordine publică din timpul manifestațiilor, a afirmat că protestatari-52100.html">protestatarii “și-au manifestat opiniile în mod pașnic.” Însă, deoarece unii dintre aceștia au forțat gardul, ducând la intrarea pe carosabil a protestatari-52100.html">protestatarilor și, deci, blocarea circulației, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru 49 de persoane, acuzate că au blocat cu intenție drumul public.

S-au întocmit astfel de acte și pentru distrugere și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, împotriva a șapte persoane.

Iar 50 de persoane au fost amendate cu sume între 200 și 1.000 de lei “pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.”

Citeşte mai multe despre:   protestatari,   universitate,   protest,   ultraj,   Jandarmerie,   amenda,   Curtea Constitutionala