Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Maia Sandu, apel către angajaţii instituţiilor din Moldova: "Nu ascultați indicațiile lui Plahotniuc. Voi sunteți mai mulți și mai puternici" (VIDEO)

Maia Sandu, apel către angajaţii instituţiilor din Moldova: "Nu ascultați indicațiile lui Plahotniuc. Voi sunteți mai mulți și mai puternici" (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 09 Iun 2019, 15:08
Maia Sandu, apel către angajaţii instituţiilor din Moldova: "Nu ascultați indicațiile lui Plahotniuc. Voi sunteți mai mulți și mai puternici" (VIDEO) Foto: Maia Sandu / Facebook Politică

Maia Sandu, premierul desemnat dar nerecunoscut de Curtea Constituţională, a lansat un apel către funcţionarii publici din Republica Moldova pentru a nu "asculta indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc”.

"Stimaţi funcţionari!

Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Fosta guvernare oligarhică nu doreşte să plece benevol de la putere şi încearcă să vă implice în jocurile ei murdare. De aceea, este important să conştientizaţi că trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituţii și în propria țară depinde acum de loialitatea voastră faţă de Lege şi cetăţeni!

Vă îndemn să susţineţi eforturile noului Guvern legitim şi să construim împreună o Ţară liberă şi prosperă! Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc împotriva propriului popor! El vrea să vă folosească drept scut pentru ca să se apere doar pe sine. Lui nu-i pasă de voi. Lui nu-i pasă de lege. Voi sunteți mai mulți și mai puternici. Nu ieșiți în stradă la îndemnul uzurpatorului! Aveți încredere că, în curând, vă vom elibera de cei care astăzi vă impun să luați decizii împotriva legii și voinței voastre”, a cerut Maia Sandu, conform unimedia.info.

Maia Sandu, apel către angajaţii instituţiilor din Moldova:

Reamintim că scena politică de la Chişinău este în pragul unui război civil pe fondul luptei pentru înlăturarea oligarhului Vladimir Plahotniuc de la putere. Socialiştii preşedintelui Igor Dodon au făcut o alianţă cu pro-europenii din blocul ACUM şi au instalat un Guvern condus de Maia Sandu, dar Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională care a anulat decretul de numire a premierului şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon pentru a îl lăsa în loc pe omul lui Plahotniuc, Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate.
 

Citeşte mai multe despre:   Maia Sandu