Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Boloș: Resursa de aur a României o reprezintă fondurile europene. Ele sunt calea către dezvoltarea și modernizarea țării noastre (VIDEO)

Marcel Boloș: Resursa de aur a României o reprezintă fondurile europene. Ele sunt calea către dezvoltarea și modernizarea țării noastre (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Noi 2020, 19:30
Marcel Boloș: Resursa de aur a României o reprezintă fondurile europene. Ele sunt calea către dezvoltarea și modernizarea țării noastre (VIDEO) Foto Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a susținut o declarație la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență. „Oriunde pui degetul pe harta României, pui degetul pe fonduri europene”, a afirmat demnitarul liberal, care a descris fondurile europene drept „calea către un trai mai bun pentru oameni și pentru semenii noștri, ele deschid perspectiva dezvoltării pe termen lung”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Marcel Boloș, la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență

 

„Așa cum am spus la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal, resursa noastră de aur a României o reprezintă fondurile europene. Mențin acest lucru. Ele sunt calea către modernizare și dezvoltare a României. Ele sunt calea către un trai mai bun pentru oameni și pentru semenii noștri, ele deschid perspectiva dezvoltării pe termen lung. Spuneam atunci că oriunde pui degetul pe harta României, pui degetul pe fonduri europene. Așa este și în această seară voi continua să susțin acest lucru, prezentându-vă așadar Planul Național de Redresare și Reziliență al României, dar nu înainte de a vă cita câteva fraze rămase din Drucker on Leadership (2009). Spunea așa, singura cale de a prezice viitorul este să îl construiești. Așadar, acest lucru l-am făcut și noi, împreună cu Administrația Prezidențială și cu sprijinul și coordonarea domnului Președinte al României, Klaus Iohannis, cu sprijinul și coordonarea domnului prim-ministru Ludovic Orban și cu toți colegii din ministerele de resort, dar și cu domnii consilieri prezidențiali, cărora le mulțumesc pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă pe parcursul acestei perioade de timp în care am elaborat, cred eu, cel mai complex document de dezvoltare strategică a României”, a declarat Marcel Boloș.

Ce au declarat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban

 

În alocuțiunea susținută cu ocazia lansării Planului Național de Redresare și Reziliență, șeful statului a declarat, printre altele, că „în anii următori, țara noastră va implementa un nou model de dezvoltare economică, bazat pe investiții, inovare și competitivitate. Depinde numai de noi să transformăm provocările actuale în oportunități și să identificăm cele mai bune soluții la problemele cu care ne confruntăm. Toate resursele financiare pe care România le are la dispoziție trebuie utilizate inteligent și în beneficiul românilor. În 2020, am pus deja bazele schimbării și vom continua această abordare într-un ritm susținut în anii următori”.

La rândul său, prim-ministrul a subliniat că „suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea la Uniunea Europeană. Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României. Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României, în următorii ani, un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, de dezvoltare, care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să-și ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei”.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Boloș