Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a alocat discreționar bani din Fondul de rezervă: E o mită ca primarii liberali să-l susțină în continuare pe Ludovic Orban la conducerea PNL (VIDEO)

Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a alocat discreționar bani din Fondul de rezervă: E o mită ca primarii liberali să-l susțină în continuare pe Ludovic Orban la conducerea PNL (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Dec 2020, 17:39
Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a alocat discreționar bani din Fondul de rezervă: E o mită ca primarii liberali să-l susțină în continuare pe Ludovic Orban la conducerea PNL (VIDEO) Politică

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a criticat, joi, modul în care Guvernul a alocat autorităților locale mai multe sume din Fondul de rezervă. El insistă că banii au fost dați discreționar și au fost practic o mită dată de Ludovic Orban unor primari liberali, pentru ca aceștia să-l susțină în continuare la șefia PNL.

 

Marcel Ciolacu acuză conducerea PNL că dă mită primarilor liberali din Fondul de rezervă al Guvernului

 

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al premierului și de acolo, discreționar... deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanțe, s-ar fi făcut în funcție de o formulă. S-au mutat la Fondul de rezervă al primului ministru și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a insistat că alocarea acestor bani e o mită dată de Ludovic Orban unor primari, pentru a-l susține în continuare la șefia PNL: „Azi Guvernul emis o Hotărâre de Guvern prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membri ai PNL. E o mită după ce, acum o lună, a existat tot un HG cu o mită electorală către administrațiile PNL. Aceasta e o mită ca primarii PNL să-l susțină în continuare (pe Ludovic Orban) de a fi președintele PNL”.

El a precizat că PSD va ataca în contencios administrativ această Hotărâre.

„Am decis să facem un demers penal către miniștrii care au avizat această HG. Mi se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze. Nimeni niciodată nu și-a permis așa ceva, iar acum s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban”, a punctat Ciolacu. 

 

Guvernul PNL a alocat noi sume din Fondul de rezervă către administrațiile locale

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Joi, Guvernul a transmis că a aprobat, în ședință, alocarea sumei de 41,3 milioane de lei pentru „asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei” în următoarele 3 municipii:   

  • Oradea – 12,3 milioane lei
  • Timişoara – 9 milioane lei
  • Bucureşti – 20 milioane lei

Sumele au fost alocate din Fondul de rezervă al Guvernului, ca urmare a solicitărilor formulate de autorităţile locale. Ele voiau bani fie pentru plata subvenţiei, fie pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

Guvernul a mai aprobat, joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă, unor autorități locale finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   alocari de fonduri,   Fondul de rezerva,   Guvern PNL,   PSD