Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Cîțu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat!

Marcel Ciolacu: Cîțu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat!

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Ian 2021, 15:29
Marcel Ciolacu: Cîțu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații se vor opune „cu toate forțele” proiectului premierului Florin Cîțu de abrogare a Legii inițiate și votate de PSD anul trecut privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că „pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării”

 

„Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – PE NIMIC! - cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei! Au încercat să facă asta și anul trecut! Nu le-a mers! Și acum ne vom opune, cu toate forțele! Proiectul lui Cîțu, de abrogare a Legii inițiate de #PSD și votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă! România trebuie să acționeze la fel ca celelalte state europene - Germania, Franța, Polonia, Ungaria, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!”, a scris Marcel Ciolacu, președintele PSD, joi, pe Facebook.

 

Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 14 ianuarie 2021

 

Anunțul președintelui PSD vine în contextul în care, tot joi, prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată.

„Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem”, declara premierul, într-un interviu la Radio Guerrilla, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a mai spus că este vorba despre transmiterea unui semnal că România are o economie deschisă și modernă, care știe să lucreze cu instrumentele pieței de capital.

„Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital", adăuga Florin Cîțu.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   Florin Cîțu