Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Cîțu, vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză economică e cea mai mare crimă economică. Ne vom opune

Marcel Ciolacu: Cîțu, vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză economică e cea mai mare crimă economică. Ne vom opune

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Feb 2021, 17:56
Marcel Ciolacu: Cîțu, vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză economică e cea mai mare crimă economică. Ne vom opune Foto: Facebook / PSD Politică

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va opune inițiativei guvernamentale de a abroga legea prin care se interzicea „vânzarea companiilor românești în plină criză”, catalogând abrogarea actului normativ respectiv drept „cea mai mare crimă economică”. Legea 173/2020 fusese inițiată chiar de social-democrați, în legislatura trecută.

Marcel Ciolacu (PSD): Abrogarea legii prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză, cea mai mare crimă economică

 

„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Președintele PSD susține că „nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ”.

„Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății. Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”, a adăugat liderul social-democraților.

Ce a spus premierul Florin Cîțu despre proiectul adoptat de Guvern

 

Guvernul Florin Cîțu a aprobat, în ședința de cabinet de miercuri, un proiect prin care se abrogă prevederile din Legea 173/2020 care interziceau, timp de doi ani, înstrăinarea de acțiuni deținute de stat la companii și societăți naționale.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat”, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri.

Premierul susține că acesta „e un mesaj clar pentru investitori, atât din România şi din exterior, că acest Guvern e unul care susţine investiţiile, un Guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta”.

 

Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD,   Florin Cîțu