Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Cred că e pentru prima oară când opoziția e acuzată că sabotează puterea prin Parlament / Am solicitat să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum aceste alegeri (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Cred că e pentru prima oară când opoziția e acuzată că sabotează puterea prin Parlament / Am solicitat să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum aceste alegeri (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Noi 2020, 21:30
Marcel Ciolacu: Cred că e pentru prima oară când opoziția e acuzată că sabotează puterea prin Parlament / Am solicitat să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum aceste alegeri (VIDEO) Foto: Marcel Ciolacu / Facebook Politică

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat luni, în direct pe B1 TV, clinciul dintre social-democrați și Guvernul Orban pe tema bugetului de stat pentru anul 2021. Cu această ocazie, președintele Camerei Deputaților a explicat că nu i se pare „oportună” desfășurarea campaniei electorale în momentul de față și că s-a solicitat amânarea alegerilor parlamentare, având în vedere evoluția epidemiei de COVID-19. „Dacă va exista acel vaccin pe care îl invocă domnul Orban, să vaccinăm întâi populația și pe urmă mergem cu toții safe la alegeri”, a spus demnitarul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în direct pe B1 TV

 

Premierul Ludovic Orban a venit, luni, în Parlament, unde a oferit explicații cu privire la elaborarea bugetului de stat pentru anul 2021.

„E cred că pentru prima oară, e o premieră când acuzi opoziția că sabotează puterea prin Parlament. Repet, PSD, în acest moment, după cum știți, este o minoritate în Parlament. Acele legi au fost multe dintre ele votate și de membrii Partidului Național Liberal”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Referitor la faptul că PNL susține că PSD controlează, în Parlament, anumite majorități în anumite momente, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu, sunt grupuri parlamentare, grupul minorităților, grupul UDMR, grupul PMP, care sunt cu ei la guvernare. Am văzut și eu liderii PMP cum înjură actualul guvern și spun că nu gestionează bine, dar ei sunt împreună la guvernare. De exemplu, a fost amendamentul la legea – știți că prima oară s-a venit în Parlament cu un proiect de lege semnat de către mine cu 75% șomajul tehnic să fie suportat de stat, noi punând o condiție pe care am regăsit-o și în legislația europeană, în Spania, în Germania, în Italia, beneficiai de acei 75%, dar și cu obligativitatea că pe această perioadă, cât timp beneficiezi de cei 75%, să nu fie nimeni trimis în șomaj. Acel amendament a fost votat de către toate grupurile și inițiativa noastră, a Partidului Social Democrat, a fost votată în Parlament de către toată lumea și pe urmă a fost atacată la CCR de către Guvern din cauza acestui amendament pus de către noi. Dacă beneficiezi de un ajutor la stat, atunci trebuie să fii corect și tu față de angajații tăi și să nu trimiți pe nimeni în șomaj”.

Întrebat dacă situația bugetului a fost lămurită astăzi, cu ocazia venirii prim-ministrului Ludovic Orban în Parlament, Marcel Ciolacu a afirmat: „Nu. Noi suntem în prag de alegeri electorale, în plină campanie electorală și în plină pandemie. Categoric, această campanie electorală nu este oportună în acest moment, în ceea ce privește trendul ascendent de infectări și îngrijorător. Am solicitat, totuși, să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum alegeri. Dacă va exista acel vaccin pe care îl invocă domnul Orban, să vaccinăm întâi populația și pe urmă mergem cu toții safe la alegeri. (...) Nu moare România încă câteva luni în această structură a Parlamentului și ni s-a părut mai oportun să facă acest lucru”.

 După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD