Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară

Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Oct 2020, 16:51
Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară foto: Facebook Politică

Marcel Ciolacu, liderul PSD și totodată președintele Camerei Deputaților, a transmis un mesaj de „cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare”, duminică, de Ziua Armatei României.

„La mulți ani, Armata Română! De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară. Cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare! Cinste bravilor veterani de război care și-au servit Patria în cele mai grele momente. Și un pios omagiu tuturor eroilor noștri căzuți la datorie”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

La mulți ani, Armata Română! De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Duminică, 25 octombrie 2020

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Potrivit MApN, evenimentul e sărbătorit printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activitățile vor avea loc fără public.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, a mai precizat MApN.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   Armata Romana