Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Este revoltătoare ipocrizia președintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când școlile sunt ținute închise

Marcel Ciolacu: Este revoltătoare ipocrizia președintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când școlile sunt ținute închise

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Noi 2020, 17:03
Marcel Ciolacu: Este revoltătoare ipocrizia președintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când școlile sunt ținute închise Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe Klaus Iohanis de ipocrizei. Șeful social-democraților este de părere că declarația președintelui referitoare la drepturile copiilor nu își avea rostul în contextul în care liberalii ţin şcolile închise, iar peste 1 milion de copii nu au acces la educaţie.
 

 

Marcel Ciolacu: Afirmația lui Klaus Iohannis referitoare la drepturile copiilor, o ipocrizie

 

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ''este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Klaus Iohannis'' de a vorbi despre drepturile copiilor în timp ce şeful statului şi Guvernul au închis școlile.

“Este revoltătoare ipocrizia președintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când atât el, cât și Guvernul Său țin școlile închise, când peste 1 milion de copii nu au acces la educație, pentru că Guvernul Său nu a asigurat tabletele destinate tocmai copiilor nevoiași și când au făcut tot posibilul să blocheze dublarea alocațiilor.

Un președinte responsabil nu doar și-ar colora palatul în albastru, ci s-ar preocupa de implementarea Legii privind pachetul minim de servicii pentru copii și familiile acestora, lege elaborată în parteneriat cu UNICEF România și votată în unanimitate în Parlament”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

 

Mesajul preşedintelui Iohannis de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

 

Revolta șefului PSD a ponit de la declarația președintelui Iohannis cu ocazia Zilei Internațională a Drepturilor Copiiilor. Șeful statului a precizat că că în România stigmatizarea, discriminarea și abuzurile sunt probleme reale, grave, în condițiile în care nu mai puțin de 16.000 de copiii sunt anual victime ale violențelor.

”Dezvoltarea noastră ca societate, acea Românie Educată pe care ne-o dorim, nu poate fi durabilă dacă nu investim în educaţie şi în protejarea drepturilor copiilor şi ale tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea şi în ceea ce priveşte asigurarea unei finanţări consistente, atât la nivel naţional, cât şi local. În egală măsură, protejarea copiilor şi a tinerilor trebuie să se regăsească şi în sălile de judecată, unde orice formă de violenţă şi abuz să fie aspru pedepsită”, a precizat Iohannis.

El a anunţat că vineri, în mod simbolic, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, parte a campaniei UNICEF România, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.