Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar trebui să refacă urgent PNRR. România riscă să piardă 30 de miliarde de euro

Marcel Ciolacu: În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar trebui să refacă urgent PNRR. România riscă să piardă 30 de miliarde de euro

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 16:55
Marcel Ciolacu: În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar trebui să refacă urgent PNRR. România riscă să piardă 30 de miliarde de euro Foto: Marcel Ciolacu / Facebook Politică

Marcel Ciolacu a susținut că guvernanții, „în loc să crape de îngâmfare și autosuficiență”, ar trebui să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Președintele PSD a afirmat că România riscă să piardă 30 de miliarde de euro dacă membrii Guvernului se mai încăpățânează mult să ignore cerințele Comisiei Europene. Ciolacu a venit și cu șase propuneri de măsuri și, din nou, a insistat ca PNRR să fie prezentat și în Parlament.

 

Marcel Ciolacu, încă un avertisment pentru Guvern pe tema PNRR

 

„În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență. 

România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea și toți ceilalți puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerințele ferme ale Comisiei Europene cu protocoalele lor de doi bani de la ședințele de terapie din Coaliție”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook. 

Ciolacu a enumrat apoi șase măsuri care, în opinia sa, ar trece de exigențele Comisiei Europene:

  • Bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul.
  • Centre medicale aproape de cetățeni, pentru creșterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de rețea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare. 
  • Dezvoltare de secții ATI suplimentare și formarea personalului medical, pentru creșterea capacității de răspuns a sistemului medical românesc în cazul unor alte pandemii. 
  • Perfecționare profesională continuă pentru toți cetățenii, astfel încât să își poată găsi mai ușor locuri de muncă și pentru a oferi antreprenorilor forță de muncă bine calificată.
  • Fabrici de producție de alimente sănătoase în România – care să proceseze produsele agricole autohtone și să reducă importul uriaș de alimente de proastă calitate din afară.
  • Tehnologii moderne și verzi în fabricile românești – pentru dezvoltarea industriei naționale și adaptarea la cerințele pentru protecția mediului. 

Liderul PSD a insistat apoi, din nou, ca guvernanții să prezinte Planul și în Parlament. De altfel, joi seară, acesta a declarat că le va propune colegilor de partid să intre în grevă parlamentară dacă PNRR nu va ajunge să fie dezbătut și în Legislativ. Totodată, Ciolacu a amenințat, din nou, cu moțiunea de cenzură.

„Singuri ați demonstrat că nu puteți nimic! E timpul să ascultați de opoziție, de autoritățile locale, de patronate, de sindicate, de mediul de afaceri sau de societatea civilă! Exact cum v-a transmis și Comisia Europeană!”, a mai scris președintele PSD, pe Facebook.
 

Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD,   PNRR,   Planul Național de Redresare și Reziliență