Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: La 14 ani de la aderarea la UE, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România (VIDEO)

Marcel Ciolacu: La 14 ani de la aderarea la UE, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Mai 2021, 20:17
Marcel Ciolacu: La 14 ani de la aderarea la UE, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România (VIDEO) Politică

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Europei, că la 14 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, clasa politică din țara noastră nu a reușit să ajungă la un consens în privința proiectelor ”care să transforme cu adevărat România”.

 

Mesajul lui Marcel Ciolacu de Ziua Europei

 

"Clasa politică a îmbrăţişat festivismul în dauna acţiunii concrete. După mai bine de un sfert de secol de la un moment istoric de la Snagov, iată, România este astăzi într-o criză acută de idei şi proiecte naţionale. În 1995 toate forţele politice au înţeles că trebuie să îşi dea mâna pentru un pact care să ducă România în UE şi NATO. (...)  Astăzi, la 14 ani de la aderare, toată clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze. Ele sunt doar o frână în calea construirii economiei viitorului, a şaselor egale, a educaţiei şi prosperităţii pentru toţi cetăţenii. Vă cer astăzi să avem înţelepciunea să construim un nou Snagov pentru societatea românească. Avem această datorie atât pentru cei născuţi în comunism, cât şi pentru generaţiile tranziţiei sau a celor născute în România europeană”, a spus liderul social-democrat. 

Marcel Ciolacu: La 14 ani de la aderarea la UE, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România

 

Ciolacu: PNRR este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm

 

Totodată, Ciolacu a susținut că, în ultimii ani, clasa politică românească ”nu a reușit să folosească Uniunea Europeană ca un mijloc de a îmbunătăţi viaţa românilor”. Astfel, președintele PSD a precizat că social-democrații își doresc introducerea unui salariu minim european.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

"Realitatea este că milioane de români trăiesc în continuare la limita sărăciei. Peste 5 milioane de români au plecat din ţară. România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine. (...) Avem nevoie de locuri de muncă decente şi salarii echitabile pentru că aceasta este principala problemă a României. De aceea, noi din PSD vom face tot ce e posibil ca salariul minim european va deveni o realitate. (...) Trebuie să reducem sărăcia, să creştem nivelul de trai cât mai aproape de nivelul european. PNRR este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înţeleagă că este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor. Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, aşa cum am ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunţat la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice. Trebuie să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD