Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu, la 19 ani de la atentatele din 11 septembrie: Comemorarea victimelor acestei tragedii este omagiul lumii civilizate față de valorile care stau la baza societăților democratice – libertate, solidaritate, umanitate

Marcel Ciolacu, la 19 ani de la atentatele din 11 septembrie: Comemorarea victimelor acestei tragedii este omagiul lumii civilizate față de valorile care stau la baza societăților democratice – libertate, solidaritate, umanitate

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Sep 2020, 15:01
Marcel Ciolacu, la 19 ani de la atentatele din 11 septembrie: Comemorarea victimelor acestei tragedii este omagiul lumii civilizate față de valorile care stau la baza societăților democratice – libertate, solidaritate, umanitate Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

România va rămâne alături de Statele Unite ale Americii în efortul comun de protejare a acestor valori fundamentale și de combatere a terorismului, a scris Marcel Ciolacu, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, în mesajul prin care și-a exprimat „solidaritatea față de poporul american în această zi în care cinstim memoria celor care și-au pierdut viața în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001”.
 

Marcel Ciolacu, la 19 ani de la atentatele din 11 septembrie


 

„Vreau să îmi exprim solidaritatea față de poporul american în această zi în care cinstim memoria celor care și-au pierdut viața în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Comemorarea victimelor acestei tragedii este omagiul lumii civilizate față de valorile care stau la baza societăților democratice: libertate, solidaritate, umanitate. România va rămâne alături de Statele Unite ale Americii în efortul comun de protejare a acestor valori fundamentale și de combatere a terorismului”, a sris Marcel Ciolacu, pe Facebook, vineri, 11 septembrie.
 

Ce înțelegem prin „9/11”, moment de referință în ofensiva globală a SUA împotriva terorismului


 

În 11 septembrie 2001, 19 militanți asociați cu gruparea islamică extremistă al-Qaeda au deturnat patru avioane și au desfășurat atacuri kamikaze împotriva unor ținte din Statele Unite. Două dintre aeronave au fost manevrate în turnurile gemene ale World Trade Center din New York, în timp ce o a treia a lovit Pentagonul, iar a patra a căzut pe un câmp din Shanksville, Pennsylvania, potrivit History.

Aproape 3.000 de oameni au fost omorâți în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, care aveau să declanșeze majoritatea inițiativelor americane pentru combaterea terorismului și, totodată, să definească președinția lui George W. Bush.

În 11 septembrie 2001, la 8.45 dimineața (ora locală), într-o zi aparent obișnuită de marți, un Boeing 767 al American Airlines, cu 20.000 de galoane de kerosen în rezervoare, s-a izbit de turnul nordic al World Trade Center.

În urma impactului s-a produs o gaură incendiară, în apropierea etajului 80 din zgârie-norul cu 100 de niveluri, curmând instant viața a sute de persoane și practic încarcerând alte câteva sute la etajele superioare.

Pe măsură ce se desfășurau procedurile de evacuare, posturile de televiziune difuzau imagini cu ceea ce a părut inițial un accident tragic. Totuși, 18 minute mai târziu, un al doilea Boeing 767 – United Airlines, zborul 175 – se ivea din înaltul cerurilor, făcea o curbă bruscă și secera turnul sudic, în marja etajului 60.

Coliziunea a produs o explozie masivă și, din acel moment, a devenit evident că America este sub asalt.

Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu