Marcel Ciolacu: Lucrurile sunt scăpate de sub control, vom ajunge la 10.000 de infectări pe zi, dar logica PNL şi a preşedintelui e una pur electorală. Specialiștii nu recomandă intrarea în campanie

Marcel Ciolacu: Lucrurile sunt scăpate de sub control, vom ajunge la 10.000 de infectări pe zi, dar logica PNL şi a preşedintelui e una pur electorală. Specialiștii nu recomandă intrarea în campanie
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că epidemia de coronavirus a scăpat cu totul de sub control, iar guvernanții ar trebui să se concentreze pe gestionarea acestei crize, nu pe campanie și alegeri parlamentare. „Toată logica PNL şi a preşedintelui în acest moment este numai una electorală”, a reproșat el. Ciolacu a mai spus că până la scrutin, care ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie, vom ajunge chiar și la 10.000 de infectări pe zi și „aceste cifre se vor rostogoli”. Liderul social-democraților a mai afirmat că specialiștii din partid – Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel – nu recomandă intrarea în campania electorală.

Marcel Ciolacu: Epidemia de coronavirus e scăpată de sub control și PNL se gândește la alegeri

Președintele PSD a declarat că epidemia de coronavirus este scăpată de sub control și normal ar fi fost ca Guvernul și președintele să facă apel la populație și să ia decizii pentru a stopa trendul ascendent al infectărilor.

„Părerea specialiştilor e una fără dubii. Lucrurile sunt scăpate de sub control în România. Dacă ne luăm după numărul de populaţie, avem cele mai multe decese din Europa. Prioritatea românilor este această criză sanitară, pe urmă vorbim de educaţie, de economie.

În rândul PSD sunt cei mai buni specialişti. Mă refer la domnii Rafila și Cercel. (…) Avem de-a face cu un trend ascendent. Orice Guvern normal și orice preşedinte normal ar făcut un apel şi ar fi luat nişte măsuri să stopăm acest trend”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Liderul PSD s-a arătat „ferm convins” că până la alegerile parlamentare vom avea „peste 8.000, până în 10.000 de infectări” și că „aceste cifre se vor rostogoli în continuare în următoarele săptămâni”.

Întrebat dacă e posibil să revenim la carantina totală după alegeri, el a răspuns: „Categoric! Păi, ştim ceva? Nu ştim buget, nu ştim tăieri de taxe. Se anulează anul şcolar, nici nu mai contează”.

Ciolacu a mai spus că oricum nu se face școală cum ar trebui și l-a dat exemplu pe fiul său care e la Medicină, dar până acum nu a făcut nici măcar un laborator.

Marcel Ciolacu: Logica PNL și a președintelui Iohannis e una electorală, nu are nicio legătură cu românii

Ciolacu a reproșat din nou PNL-ului și președintelui Klaus Iohannis că, în loc să se preocupe de criza sanitară, stau cu capul numai la alegeri. El a mai spus că, în opinia specialiștilor, riscul mare de infectare nu e neapărat în ziua votului, ci în campania electorală.

„Toată logica PNL şi a preşedintelui e una electorală, fără nicio treabă cu România şi cu românii. Nu ne explică niciun ministru ce se întâmplă cu banii, care e bugetul, la ce să ne aşteptăm anul viitor, care e rata şomajului, câţi români au revenit din străinătate. Nimeni nu spune, trăim într-o beznă totală”, a mai spus liderul social-democraților.

El s-a plâns apoi că nu mai există transparență în România: „Am cerut acces la stenogramele din şedinţele Guvernului, nu mi-au fost transmise de patru luni, m-am dus în instanţă să le solicit”.

„Cât timp preşedintele este politrucul PNL-ului, e preşedintele PNL-ului, prim-ministrul nu lasă acces la informaţie la nimeni, nu ştim de unde vin cifrele astea, nu ştim de unde vin împrumuturile pe care le plătim noi toţi, copiii noştri”, a mai declarat Marcel Ciolacu, pentru Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe