Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Mă testez zilnic pentru COVID-19, îmi fac acel sistem de testare rapid

Marcel Ciolacu: Mă testez zilnic pentru COVID-19, îmi fac acel sistem de testare rapid

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 23:38
Marcel Ciolacu: Mă testez zilnic pentru COVID-19, îmi fac acel sistem de testare rapid Foto: Marcel Ciolacu / Facebook Politică

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că el se testează zilnic pentru COVID-19, folosind teste rapide pe care le-a cumpărat partidul de la un spital privat, cu 30 de lei bucata.

 

Marcel Ciolacu susține că se testează zilnic pentru COVID-19

 

„Mă testez zilnic, îmi fac acel sistem de testare rapid. Am cumpărat la partid, costă 30 de lei un test. Avem un contract cu un spital particular şi le cumpărăm de acolo. Instituţiile au voie să facă acest lucru, în schimb populaţia nu, fiindcă află adevărul. Exact ce se întâmplă acum. 

Este incredibil, când aveai 100 de infectări, când aveai 1.000 de infectări făceai 30-35-40.000 de testări, acum avem o capacitate de testare, din câte a declarat acel Grup de Comunicare Strategică, aproape 50.000 de testări am putea efectua zilnic, ele au scăzut cu 60%”, a declarat Marcel Ciolacu, la RTV.

Ciolacu a remarcat apoi ironic că acum „dintr-odată nu mai vrea nimeni să se testeze”.

„Au rămas doar testările la cerere pe care românii le plătesc, între 300 şi 400 de lei, deoarece DSP-urile sunt total depăşite şi cred că acum e şi un boicot voit să se demonstreze că nu sunt probleme. Nu mai sunt atâtea cazuri pentru că nu testăm”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD a mai afirmat că astfel de teste rapide ar trebui folosite la profesori, la personalul auxiliar sau în microbuzele şcolare. Astfel, n-ar mai fi fost nevoie de închiderea școlilor.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Guvernul Orban va cumpăra trei milioane de teste rapide

 

Recent, premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul va achiziționa trei milioane de teste rapide.

„Acum am decis să achiziționăm și trei milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele de vârstnici și persoane cu dizabilități, în centrele de copii. Deci încercăm și așa să creștem capacitatea de testare”, afirma prim-ministrul, pe 16 noiembrie.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum vor fi folosite testele rapide în spitale: „Faptul că se colmata o Unitate de Primiri Urgenţe, ocupând locuri şi la izolare, până aşteptam un rezultat RT-PCR, am operaţionalizat aceste teste rapide, având o jumătate de oră în care putem detecta dacă este SARS-CoV-2 pozitiv sau negativ, pacientul mergând pe sectoarele respective. În următoarea perioadă vor fi acele teste pentru unităţile de primiri urgenţe. Printr-o ordonanţă de urgenţă, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, se vor mai achiziţiona încă trei milioane de teste, care vor fi, în perioada următoare, date către aceste Unităţi de Primiri Urgenţe, tocmai pentru a decongestiona UPU-rile”.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   teste COVID,   teste rapide COVID,   PSD