Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec. Votul, categoric, se va relua

Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec. Votul, categoric, se va relua

Un articol de: Irina Mina - 31 Aug 2020, 22:30
Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec. Votul, categoric, se va relua Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu consideră un eșec faptul că moțiunea de cenzură nu a avut loc astăzi din lipsă de cvorum. Mai mult, el a afirmat că votul se va relua ”categoric”.

 

Marcel Ciolacu: Nu consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un eșec

 

Liderul PSD a anunțat, la Antena3, că moțiunea de cenzură va fi votată și consideră că nu este un eșec faptul că moțiunea de cenzură nu a avut loc astăzi din lipsă de cvorum.

„Cum poate fi blat când noi am introdus moțiune de cenzură? Nu consider că este un eșec pentru că în acest moment nu avem un vot”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a mai menționat că votul pe moțiune urmează, ”categoric”, să se reia în Parlament.

Marcel Ciolacu a spus că dacă această moțiune ajunge la vot, va trece.

„Știu și eu și domnul Orban că dacă această moțiune ajunge la vot trece. S-a mai întâmplat în Parlament să nu fie cvorum. Există moțiuni nevotate din 1996. E adevărat că s-a depus in sesiune extraordinară, așteptăm Curtea. Din punctul nostru de vedere, dacă se vota în această sesiune era constituțional”, a mai declarat Ciolacu.

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură

 

Reamintim că Partidul Social Democrat nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură, după ce, în sală, au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233.

Astfel că, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată.

Ulterior, premierul României Ludovic Orban a afirmat că „în ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”.

”În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, e o moțiune de cenzură care nu e numai într-o sesiune extraordinară – a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față”, a declarant el.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, referitor la una din pozițiile sale anterioare, când sugera că PSD și-a asigurat sprijinul a 250 de deputați și senatori astfel încât moțiunea de cenzură să fie adoptată, în urma eșecului a afirmat: „Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”.

„A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a mai adăugat președintele social-democraților.

Totodată, președintele PSD a subliniat că își menține decizia de a propune partidului excluderea celor cinci social-democrați care au lipsit de la ședința de luni.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   motiune de cenzura