Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Nu cred că este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a Președintelui / Klaus Iohannis a făcut o greșeală majoră, implicându-se în campanie

Marcel Ciolacu: Nu cred că este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a Președintelui / Klaus Iohannis a făcut o greșeală majoră, implicându-se în campanie

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Feb 2021, 23:53
Marcel Ciolacu: Nu cred că este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a Președintelui / Klaus Iohannis a făcut o greșeală majoră, implicându-se în campanie Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Dacă parlamentarii AUR ar încerca să inițieze procedura privind suspendarea lui Klaus Iohannis din funcția de Președinte al României, parlamentarii PSD nu ar semna acest demers, a declarat Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, care s-a arătat de părere că declanșarea unei proceduri de acest gen nu ar fi oportună la ora actuală.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis

 

Potrivit News.ro, Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi seară, la TVR, dacă a avut o întâlnire cu George Simion, copreședintele AUR, pentru a reuni opoziţia din Parlament, şi a declarat: „Nu am avut nici oficial, nici neoficial. Am avut discuţii cu domnul preşedinte Simion şi la Parlament, ca şi colegi. Am înţeles de la el că o să ne susţină moţiunea simplă împotriva lui domnul Vlad Voiculescu. A fost o discuţie şi în Parlament, aşteptăm să se definească şi va formaţiune politică, să se acomodeze cu Parlamentul. Tot grupul este format din parlamentari noi. Liderii de grup am înţeles că au comunicare şi la Senat, şi la Cameră. Totuşi, dorim să vedem foarte exact traseul pe care şi-l doresc să îl parcurgă cei de la AUR”. 

Întrebat dacă PSD susține intenția AUR de a-l suspenda pe Klaus Iohannis din funcția de Președinte, Marcel Ciolacu a explicat: „Ca să iniţiezi o astfel de procedură, trebuie să ai un număr de parlamentari. Momentan, domnul Simion nu are o treime din parlamentari, PSD are. Ca să ai şi un demers care să meargă până la capăt, trebuie să ai şi o majoritate. În acest moment, PSD şi formaţiunea AUR nu au această majoritate. Ca şi oportunitate, îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanşarea unei proceduri de suspendare a domnului preşedinte Klaus Iohannis. Şi din cauză de pandemie, de criză economică, context social şi din cauză de perioadă mică trecută de la alegeri. PSD a mai iniţiat o astfel de procedură...”. 

Cu toate acestea, președintele PSD s-a arătat de părere că șeful statului „a făcut o greșeală majoră, implicându-se în campanie”.

„Fiecare politician, fie el şi Preşedinte al României, hotărăşte singur cum vrea să iasă din  istorie. Din punctul meu de vedere, a făcut o greşeală majoră preşedintele, implicându-se în campanie”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Articolul 95 din Constituția României stipulează că propunerea de suspendare din funcţie a Președintelui României „poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui”.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   Klaus Iohannis,   PSD,   AUR