Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu: Nu există nicio șansă ca moțiunea de cenzură să nu fie votată până în data de 27 septembrie (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Nu există nicio șansă ca moțiunea de cenzură să nu fie votată până în data de 27 septembrie (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Aug 2020, 17:26
Marcel Ciolacu: Nu există nicio șansă ca moțiunea de cenzură să nu fie votată până în data de 27 septembrie (VIDEO) foto: Facebook Politică

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că, din punctul său de vedere, este exclus ca votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului liberal să nu aibă loc înainte de 27 septembrie, când sunt programate alegerile locale.

 

Marcel Ciolacu, despre votul asupra moțiunii de cenzură: Nu există nicio șansă să nu aibă loc până în data de 27 septembrie 

 

„Vrem ca votul asupra moțiunii de cezură să fie cât mai repede. Este același caz ca și la buget. Domnul Orban a venit cu bugetul în Parlament, noi am făcut conflict (au sesizat CCR cu privire la un conflict între instituții – n.r.), iar procedura a continuat”, a spus Ciolacu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă moțiunea de cenzură va trece, iar CCR va constata ulterior că a existat un conflict, Marcel Ciolacu a răspuns: „Decizia CCR este pentru viitor, nu pentru trecut”.

De asemenea, întrebat dacă există vreo șansă ca moțiunea de cezură să nu fie votată înainte de data de 27 septembrie, liderul interimar al PSD a precizat: ”Din punctul meu de vedere, e exclus. Nu există nicio șansă ca moțiunea să nu fie votată până în data de 27”.

În ceea ce privește riscul de neconstituționalitate legat de faptul că moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită într-o sesiune extraordinară și ar putea fi votată în sesiunea ordinară, Ciolacu a declarat: „Nu e nicio problemă. Nu am văzut nicio problemă în Constituţie care să explice aşa ceva”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

 

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean: Moțiunea de cenzură trebuie dezbătută în aceeași sesiune în care a fost depusă

 

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat recent, pentru B1.RO, că depunerea moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară nu ridică probleme de constituționalitate, în condițiile în care Legea fundamentală nu stabilește diferențe în ceea ce privește ce pot face sau nu parlamentarii în cele două tipuri de sesiuni.  Acesta a atras atenția însă că moțiunea trebuie dezbătută în sesiunea în care a fost depusă, pentru că are caracter de urgență. 

“Trebuie dezbătută în aceeași sesiune în care a fost depusă. L-am auzit pe Marcel Ciolacu spunând că se va dezbate în septembrie...asta e de noaptea minții. Moțiunea de cenzură are caracter de urgență. Termenul de dezbatere este la trei zile de la data la care a fost prezentată în ședință în camere, nu de când a fost depusă. Ea urmează s fie citită într-o ședință comună. Din acel moment, în trei zile trebuie dezbătută. Abia dacă se depășește acel termen va putea Orban să facă o plângere la CCR, dar nu pe conflict, ci pe nerespectarea Cosntituției, în dezbaterea moțiunii”, a explicat Augustin Zegrean.

„Toată lumea are păreri. Unde scrie, în ce Constituție? Nu vreau să intru într-o dispută cu absolut nimeni. Cred că CCR ne va lămuri”, a spus Marcel Ciolacu, referindu-se la declarațiile fostului președinte al CCR.

 

Guvernul a sesizat CCR cu privire la un conflict de natură constituțională referitor la depunerea moțiunii de cenzură

 

Guvernul a depus, vineri, la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la existența unui conflict de natură constituțională cu privire la depunerea moțiunii de cenzură de către PSD. „Întreaga” procedură de depunere „este virusată de numeroase vicii constituționale”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, care a cerut PSD „să amâne sau să programeze” dezbaterea și votul din Parlament după pronunțarea CCR.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu