Marcel Ciolacu (PSD): Am finalizat proiectul nostru de buget pe 2021. Vom arăta românilor că există bani suficienți să mărim și pensiile, și alocațiile / Pregătim un guvern din umbră

Marcel Ciolacu (PSD): Am finalizat proiectul nostru de buget pe 2021. Vom arăta românilor că există bani suficienți să mărim și pensiile, și alocațiile / Pregătim un guvern din umbră
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD a finalizat o variantă proprie a proiectului de buget pentru anul 2021 și o să o prezinte în următoarea perioadă, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii, care susține că social-democrații vor arăta românilor că bani suficienți pentru majorarea pensiilor și alocațiilor, „cu o stopare masivă a furtului de bani publici”.

Marcel Ciolacu, despre varianta PSD de proiect de buget pentru 2021: „Va merge și pe consum, și pe investiții în mare parte”

„Am finalizat proiectul nostru de buget pe anul 2021, o să îl prezentăm în următoarea perioadă, este şi sustenabil. Va merge şi pe consum, şi pe investiţii în mare parte. Vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile, şi alocaţiile, cu o stopare masivă a furtului de bani publici, ceea ce se întâmplă de un an. Şi vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societăţile româneşti, activele lor se ridică la aproximativ – să ştie toţi românii despre ce vorbim, de jaful care va urma – vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Bucureşti, CEC. Vor să vândă acţiunile. Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acţiuni prin lege. Mai mult, Germania a dat posibilitatea guvernului de a cumpăra dacă este un brand naţional şi intră în faliment de a-l cumpăra statul”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la TVR 1, potrivit Agerpres.

El susține că prim-ministrul Florin Cîțu dorește să vândă companiile respective „pentru că am ajuns la o datorie publică de 47%”. PSD se va împotrivi demersului guvernamental, spune Marcel Ciolacu.

„Aceste companii au profit de un miliard de euro iar premierul le vinde pentru că nu are bani”, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Printre altele, Marcel Ciolacu a precizat că PSD continuă să se reformeze în interior, dar și că social-democrații pregătesc „un guvern din umbră”.

„O să pornească şi Consiliul Naţional, o să fie o deschidere a partidului în toate judeţele către oameni noi. A fost prima etapă la listele parlamentare. Pregătim un guvern din umbră, aşa este într-o democraţie consolidată. O să aducem mult mai multe doamne în acest cabinet din umbră. Imediat după 1 mai îl vom prezenta”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani”

Președintele PSD anunța încă de acum o săptămână că social-democrații vor prezenta un buget alternativ pentru a le arăta românilor „că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile.

„Noi vom veni săptămâna viitoare cu unbuget alternativși le vor arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile. (…) S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani. Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi”, declaraMarcel Ciolacula RTV, potrivitpsnews.ro.

„Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, mai spunea Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe