Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu, replică acidă pentru președintele Klaus Iohannis: "Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia"

Marcel Ciolacu, replică acidă pentru președintele Klaus Iohannis: "Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia"

Un articol de: George Lupu - 14 Iul 2020, 16:43
Marcel Ciolacu, replică acidă pentru președintele Klaus Iohannis: "Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia" Foto: Facebook/Marcel Ciolacu Politică

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a oferit o replică acidă, după declarațiile susținute de președintele Klaus Iohannis. Ciolacu a scris pe pagina de Facebook, că șeful statului vrea să ascundă că

Executivul a pierdut controlul asupra pandemiei de coronavirus. De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că PSD nu va ceda șantajului și nu va permite omorârea democrației.

"Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Totodată, acesta îl învinuiește pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că există români care nu cred în existența virusului.  

”Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.

 

Apelul președintelui Klaus Iohannis pentru adoptarea urgentă a Legii privind carantina și izolarea

 

Replica președintelui interimar al PSD are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a reluat marți apelul către Parlament să adopte urgent legea care reglementează carantina și izolarea, acuzând PSD că blochează adoptarea actului normativ.

 "Săptămâna trecută am spus că nu este momentul unor dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament acum, când este în discuție legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinare. Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență pentru că este nevoie de ea. PSD a venit cu argumente false, zicea că trebuia Guvernul să vină mai repede cu această lege. Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR. 

PSD tergiversează această discuție și recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD tergiversând adoptarea acestei legi și, în acest fel, PSD privează Guvernulș de un instrument foarte important , absolut necesar în combaterea acestei epidemii", a declarat președintele Klaus Iohannis

 

Legea privind carantina și izolarea, blocată la Senat

 

Marcel Ciolacu a declarat că legea privind carantina și izolarea nu poate fi adoptată pentru că e prost făcută de către Guvern și că nu a avut avizul Ministerului Justiției. 

”Nu putem accepta această lege și nu o putem vota. Singurul membru al Guvernului care a venit să susțină această lege este domnul Raed Arafat. Nu au venit în fața parlamentarilor nici prim-ministrul, nici ministrul Sănătății, nici ministrul Justiției. Cu alte cuvinte nu a venit niciun membru PNL să susțină această lege.

Legea, cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni în Parlament să lămurească toate aspectele în discuție, în acest moment.

Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat, ținând cont de importanța acestei legi, să cheme toate forțele politice din Parlament la o dezbatere”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD,   Klaus Iohannis