Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Marcel Ciolacu, scrisoare către Klaus Iohannis și liderii partidelor politice: Am solicitat adoptarea de urgență a unui Pact pentru Sănătate

Marcel Ciolacu, scrisoare către Klaus Iohannis și liderii partidelor politice: Am solicitat adoptarea de urgență a unui Pact pentru Sănătate

Un articol de: Traian Avarvarei - 18 Noi 2020, 18:09
Marcel Ciolacu, scrisoare către Klaus Iohannis și liderii partidelor politice: Am solicitat adoptarea de urgență a unui Pact pentru Sănătate Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță, miercuri, că a transmis o scrisoare către președintele Klaus Iohannis și președinții tuturor partidelor politice prin care solicită semnarea unui pact comun pentru sănătate.

 

 

Marcel Ciolacu îi solicită lui Klaus Iohannis să semneze Pactul de Sănătate

 

 

Marcel Ciolacu anunță pe Facebook că a trimis către Palatul Cotroceni și către liderii principalelor partide o scrisoare deschisă în care le cere să semneze Pactul pe Sănătate.

Ciolacu susține că pactul ar garanta românilor că, "indiferent cine va fi la conducerea țării, sănătatea va fi prioritatea absolută".

Am transmis astăzi (miercuri - n.r.) președintelui României, tuturor președinților partidelor parlamentare și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea țării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunțați la conflict! Renunțați la vrajbă! Acum e nevoie de acțiune unitară pentru viața și siguranța românilor, acțiune cerută, de altfel, și de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor și de reprezentanții SANITAS”, anunță Marcel Ciolacu.

 

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Cinci măsuri esențiale în Pactul penstru Sănătate

 

 

Președintele PSD spune că sunt cinci sunt măsurile esențiale care vor duce la acest deziderat. Acestea sunt: depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților, profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului și finanțarea adecvată a sistemului de sănătate.

‘Renunțați la conflict! Renunțați la vrajbă! Acum e nevoie de #acțiune unitară pentru viața și siguranța românilor, acțiune cerută, de altfel, și de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor și de reprezentanții SANITAS.

- Niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistență medicală.

- Niciun român nu trebuie să mai fie victimă a sistemului de sănătate în țara lui.

- Niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovățiți pentru situația dezastruoasă a spitalelor.

Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, trebuie să ne angajăm pentru #viitor și să ne #asumăm, cu toții, acest pact.

Cine nu înțelege acest lucru și va continua să speculeze politic tragediile sistemului medical va fi judecat aspru de români!”, scrie Ciolacu pe rețeaua socială.

„Nu mai merge cu jumătăți de măsură. Întreaga clasă politică a greșit fundamental în ultimii 30 de ani, tocmai pentru că s-a lăsat angrenată în prea multe lupte politice sterile și s-a dovedit incapabilă de colaborare în momentele critice, când națiunea avea nevoie de unitate, nu de dezbinare. Măcar acum să ne angajăm pentru viitor”, conchide președintele PSD.

Citeşte mai multe despre:   pact pe sanatate,   Marcel Ciolacu,   Klaus Iohannis